Re: Dph elektronicky
Dalšíí výdaje by byly, pokud by jste si nechal zřídit elektronický podpis. Lepší je datová schránka - ta je zřízena zdarma. Ale elektronicky můžete podat i bez výše uvedeného. Jen je to trochu složitější. Odešlete přiznání přímo z EPO a do 5-ti KD odevzdáte na FÚ podepsané potvrzení.
nikam nemusíte, odešlete před datovku a to je vše... rovnou si můžete vytisknout doručenku... Mě datovka ušetřila spoustu času a i své klienty nabádám ke zřízení datovky...
Zrovna včera jsem byla na FU u známé konzultovat nějaké poznatky ke KH -
FU nic moc konkrétně neví, zatím jezdí na školení, jen se mi zmínili,
že od datovek se bude pomalu upouštět... k mému překvapení.
Také jsem chtěla své klienty nabádat k DS, ale vzhledem ke všem pokutám za pozdní dodání, je lepší EPO podání, jelikož to zkontroluje. Sestava do datovky projde i špatně, jak mi bylo řečeno, někdy i neprojde. Zase ale nemluvím vůbec o tom, až každý bude 24.-25. v měsíci sedět u portálu s přiznáním a KH a ten bude zahlcený a neodešlem nic v termínu? Takže si asi nevyberem, nemluvě o výzvě FU do 5 dní k nápravě, což bude velký problém pro účetní...už se to tu taky řešilo. Pokuty budou jen sršet...Hrůza.
Jaru,
od datových schránek chce upustit pouze a jen MF. Bylo to i v novele DPH ST 514. Podařilo se to změnit.
Na DS se spotřebovaly velké prostředky, ale DS spravuje někdo jiný než MF a tak je chce MF zlikvidovat pro podávání daňových přiznání.
Vzhledem k tomu, že má MF velké problémy s podáváním prostřednictvím EPO a s ADISem vůbec tak doufám, že v dohledné době se to nepodaří. Mají se začít podávat i KH na což nejsou HW, SW a lidsky připraveni. Dnes je 16.10. a neví se jak bude KH definitivně vypadat. Vrchol amatérismu.
Navíc pokud se nepodaří zprovoznit šmírovací systém evidence hotovostních tržeb, tak Babiš slíbil odstoupit a potom tam snad bude někdo rozumější.
Hezký den!
Děkuji za info, Pavle, právě, tam nikde nejde o logiku, ale loby kohosi..
jako skoro všude. Co nás bude čekat s KH, alespoň kdyby to fungovalo, ale jak píšete, to si asi užijem. A pokuty dají šmahem bez ohledu okolnosti. To mají fakt jednoduché.
Díky a také přeji hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 10. 2015 7:07
Dobrý den, zachytil jsem zprávu o přiznání dph. Je pravd, že všichni co ksou plátci dph budou od ledna povinni podávat přiznání elektronicky? Takže další výdaje?