Přenesení daň. povinnosti

• (neregistrovaný)

16. 10. 2015 9:32

Dobrý den,
    prosím o radu. Lze vystavit fakturu, kde se u některých položek přenáší daň. povinnost a u některých nikoliv? Zatím jsem se s tím v praxi nesetkala, doteď jsme u faktury jako celku buď přenášeli DPH nebo jsme vystavovali fa s DPH.

Děkuji předem za radu.

Ji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 10. 2015 10:05

Maxx (neregistrovaný)

Re: Přenesení daň. povinnosti
      Myslím, že to nic nezakazuje, ale je to nepraktické.
      Oba daňové doklady mají u příjmce jiný režim vůči DPH. Mě to třeba program ani neumožní zařadit pod jednu přijatou fakturu oba režimy. Musela jsem rozděli na 2 doklady.

• 16. 10. 2015 10:05

Maxx (neregistrovaný)

Myslím, že to nic nezakazuje, ale je to nepraktické.
      Oba daňové doklady mají u příjmce jiný režim vůči DPH. Mě to třeba program ani neumožní zařadit pod jednu přijatou fakturu oba režimy. Musela jsem rozděli na 2 doklady.

• 16. 10. 2015 10:27

Ji (neregistrovaný)

Děkuji za radu, pohlížím na to stejně. Ještě se zeptám, jak řešíte DPH u položek, které nenajdete v klasifikaci produkce CZ-CPA? Přeci jen stavební práce jsou hodně rozmanité a všechny tam samozřejmě nejsou uvedeny. Vím, že si můžu nechat začlenit od specializované firmy, to je ale na dlouho a navíc placené. To by mi u jednatelů firmy asi neprošlo. Dříve jsem volala přímo na MFČR na oddělení metodiky DPH, ale postupem času byli méně a méně vstřícní a už nebyli ochotni se začleněním poradit.

• 16. 10. 2015 10:31

Maxx (neregistrovaný)

Fakturuju vždy zakázku jako celek, nerozděluju na položky. Odpovědné osoby se zeptám, co se dělalo a zkonzulutuju s ní zařazení pod těch párk kódů, které u nás přichází v úvahu.
      Na faktuře kód CZ-CPA nemusí být uveden (pokud to není podmínka ve smlouvě o dílo).

Na stránkách finanční správy jsou k tomu nějaké vyjádření.

• 16. 10. 2015 11:12

Ji (neregistrovaný)

Moc děkuji za rady. Ji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).