Re: Prosím co vše zařídit s pronájmem ne
Smlouva = právník.
Daně = daňař nebo účetní.
Rekolaudace = stavební úřad (aspoň se zeptat, co je potřeba).
Cenu nastavte obvyklou, podívejte se na internet na podobné nabídky. Realitku do toho fakt netahejte.
Re: Prosím co vše zařídit s pronájmem ne
Moc děkuji za příspěvky:)
Rekolaudace-to znamená, že budu muset zřejmě nemovitost vyjmout z "bytového fondu" (nevím, jak se to správně jmenuje?
To budu muset vyřešit i energie. A co např. hasiči, hygiena?
Můžete posdílet konkrétní výhrady s realitkami? (skoro to zní jako "sprosté" slovo. Myslel jsem, že ohledně ceny, ale podívám se na internet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 10. 2015 10:07
Dobrý den, prosím Vás o Vaše zkušenosti a konzultaci.
Jsem spolumajitel jako občan nemovitosti, kterou bych chtěl pronajmout pro své s.r.o. (jsem jediný společník a jednatel).
Nemovitost je ve špatném stavu a je to malý rod.domek, kt.už není vhodný k bydlení a tudíž ho za tímto účelem nelze pronajmout bez vysokých nákladů na opravy-rekonstrukci. Zde bych chtěl zřídit dílny, budu zde dělat také malé nejnutnější úpravy. Toto řešení je pro mě nejvýhodnější. Dílny do s.r.o. potřebuji, mám starý domek, nemusím do cizího nájmu....
Proto vás prosím o rady, co vše si mám pohlídat a zařídit.
Vím, že budu muset za právníkem nebo lépe za daňařem a pomůže mi daň.poradce i se smlouvou nebo mi poradí dobrá realitní kancelář?
Jakým způsobem mám nastavit cenu za nájem? Poradí mi s tím také daň.poradce?
Zatím jsem si našel NOZ §2302.
Moc děkuji za příspěvky, co koho napadne nebo sám řešil. Hodně mi to pomůže.