Re: KH ANO/NE
Osobně mám pocit, že zcela výjimečně máji celkem dobře vysvětlené na stránkách.
Stručně řečeno: krátím - celá částka poměr NE, používám "soukromě" jen uplatněné a poměr ANO
Zde máte odpověď:
http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-pridane-hodnoty/kontrolni-hlaseni-DPH/dotazy-a-odpovedi
"Jsem plátcem daně a mám krácený nárok na odpočet. Musím vypočítaným koeficientem krátit hodnoty základu daně a daň v kontrolním hlášení?
Do kontrolního hlášení uvedete celou hodnotu základu daně a daň na vstupu (tj. nikoliv v krácené výši).
Pokud vyplňujete oddíl B.2. kontrolního hlášení, ve sloupci „Použit poměr“ uvedete v daném případě „NE“.
Jsem plátce a přijatá plnění jsem použil jak pro ekonomickou činnost, tak pro soukromé účely a tedy musím použít poměr podle § 75 zákona o DPH. Jak mám vykazovat příslušné hodnoty přijatých plnění do kontrolního hlášení?
Do kontrolního hlášení uvedete hodnotu odpočtu (tj. související základ daně a daň – dle sazby) v částečné (poměrné) výši.
Pokud vyplňujete oddíl B.2. kontrolního hlášení, ve sloupci „Použit poměr“ uvedete v daném případě „ANO“."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 10. 2015 8:03
Dobrý den, prosím o radu, zda už někdo pochopil.
Krátíme auta, náklady, pořízení, nárokuji jen poměrem služebních jízd, takže např. jen 0,30 nárok bude v DPH i ř. B2 s textem -použit poměr ANO.
a teď nevím, když mám plnění -odpočet z faktury v ř. 40 v kolonce krácený odpočet(pro plátce i neplátce) ale ve skutečnosti nekrátím , protože mám koef. 0,99, nárokuji celou částku DPH a v B2 dám použit poměr - NE,nebo nedávám žádný text? děkuji za radu