Re: Sleva na dani student
Dobrý den, konzultovala jsem ještě s FÚ a dle jejich výkladu mohu považovat za nepřetržité studium, jestliže zaměstnanec zahájil studium 1. ročníku VŠ v nejbližším možném termínu. Bude mu tedy náležet v ročním zúčtování ještě sleva za 7.-9.2015. Děkuji za názor a přeji hezký den.
117/1995 Sb. Zákon o státní sociální podpoře
§ 13
§ 14
(2) Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání se považuje také
a) doba od skončení studia na střední škole do dne, kdy se dítě stalo studentem vysoké školy, jestliže dítě pokračuje bez přerušení v dalším studiu,
.........
O třech měsících se tam píše v souvislosti s přerušením studia na VŠ
Máte pravdu,omlouvám se, popletla jsem si to, já jsem teď v práci řešila ty 3 měsíce, když student školy nechal a pak zas začal studovat a neuvědomila jsem si, že ve Vašem případě se jedná o řádné dokončení VOŠ studia a hned návazné započetí VŠ studia.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 10. 2015 15:25
Dobrý den, prosím o radu: náš zaměstnanec ukončil absolutoriem 17.6. 2015 prezenční studium na VOŠ a dnes doložil potvrzení o zahájení kombinovaného studia na VŠ od 17.10.2015. Dne 17.10. byl poprvé ve škole a s tímto datem přinesl potvrzení, že v akademickém roce 2015/16 je studentem 1. ročníku. Lze uznat, že se jedná o pokračování studia bez přerušení a slevu poskytnout již za říjen? Děkuji za Váš názor.