Sleva na dani student

• (neregistrovaný)

20. 10. 2015 15:25

Dobrý den, prosím o radu: náš zaměstnanec ukončil absolutoriem 17.6. 2015 prezenční studium na VOŠ a dnes doložil potvrzení o zahájení kombinovaného studia na VŠ od 17.10.2015. Dne 17.10. byl poprvé ve škole a s tímto datem přinesl potvrzení, že v akademickém roce 2015/16 je studentem 1. ročníku. Lze uznat, že se jedná o pokračování studia bez přerušení a slevu poskytnout již za říjen? Děkuji za Váš názor.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 10. 2015 15:31

Kara (neregistrovaný)

Re: Sleva na dani student
      Podle mého názoru by muselo být studium zahájeno do konce září, aby mohlo být považováno za nepřetržité, tzn. do konce 3. měsíce po měsíci, ve kterém končil. Kdy byl u zápisu ke studiu? Až teď, 17.10.?

• 21. 10. 2015 9:50

Alena Š. (neregistrovaný)

Dobrý den, konzultovala jsem ještě s FÚ a dle jejich výkladu mohu považovat za nepřetržité studium, jestliže zaměstnanec zahájil studium 1. ročníku VŠ v nejbližším možném termínu. Bude mu tedy náležet v ročním zúčtování ještě sleva za 7.-9.2015. Děkuji za názor a přeji hezký den.

• 21. 10. 2015 10:30

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

117/1995 Sb. Zákon o státní sociální podpoře
      § 13
      § 14
      (2) Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání se považuje také
      a) doba od skončení studia na střední škole do dne, kdy se dítě stalo studentem vysoké školy, jestliže dítě pokračuje bez přerušení v dalším studiu,
      .........
      O třech měsících se tam píše v souvislosti s přerušením studia na VŠ

• 22. 10. 2015 14:25

Kara (neregistrovaný)

Máte pravdu,omlouvám se, popletla jsem si to, já jsem teď v práci řešila ty 3 měsíce, když student školy nechal a pak zas začal studovat a neuvědomila jsem si, že ve Vašem případě se jedná o řádné dokončení VOŠ studia a hned návazné započetí VŠ studia.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).