Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 10. 2015 9:24
Dobrý den, prosím, jak byste zaúčtovali:
Zam-nec (a současně společník a jednatel) používá sl.auto i pro soukr.účely. Běžně účtuji nákup PHM kartou na 501, 343/365 (v bance je pak strženo 365/221)
Vždy k poslednímu ve čtvrtletí spočítám, kolik projel soukromě a to zaúčtuji v pokladně příjem na úč.211/648, 343 (jsme Q plátci DPH).
Nyní měl auto na prodl.víkendu-dovolené v ČR, ale zde ztratil jeden doklad o tankování (tuto tankovanou PHM celou projel na dovolené). Mám zde výpis z BÚ, kde jsou odečtené peníze - zaúčtov. 365/221, tyto peníze za tankování zaplatil do pokladny (211/365).
A nyní nevím, jak to mám celé podchytit (zřejmě v knize jízd s poznámkou, že je doklad ztracený?), protože v knize jízd má uvedené veškeré najeté km soukromě, abych mu tedy nestrhla podruhé za ujeté km, které se vztahují k natank.PHM ze ztraceného dokladu?
Zamotala jsem se do toho, prosím o pomoc.
Děkuji předem