Re: Daňový doklad bez DIč odběratele
Dobrý den, to já vím, ale nevím, zda mohu tuto konkrétní fakturu považovat za zjednodušený daňový doklad. Dříve to bylo jen u hotovostních plateb, teď zákon o způsobu platby nehovoří. Na faktuře-DD není uvedeno, že se jedná o zjednodušený daňový doklad, ale to nebývá ani na paragonech a přitom se jedná o ZDD. Když se ke mně dříve dostala fa-DD, hrazený převodem, kde nebylo uvedeno DIČ odběratele, tak jsem doklad vracela, aby si nechali DIČ doplnit nebo jsem odpočet dph neuplatnila.
Re: Daňový doklad bez DIč odběratele
Nehovoří = povoleno bez ohledu na způsob úhrady dluhu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 10. 2015 10:59
Dobrý den, procházela jsem historii, ale nejsem z toho moc chytrá, tak se chci zeptat - mám před sebou přijatou fakturu - DD za internet a v hlavičce je uveden pouze název a adresa odběratele, není zde IČ, ani DIČ odb. Ostatní náležitosti DD splňuje. Jedná se o částku Kč 450,-- vč. dph. Lze tuto fakturu - DD považovat za zjednodušený daňový doklad a odečíst DPH? Platba převodem. Hledala jsem i v zákoně o DPH a myslím si, že by odpočet dph byl možný, ale chci se raději ujistit. Děkuji.