Re: 427-ostatní fondy
Když porovnáte hodnotu majetku + stav účtu 427, jak to vypadá?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 10. 2015 13:12
Dobrý den,
moc prosím o pomoc. Zpracovávám účetnictví původně česko-německé firmě. V letošním roce došlo k ukončení českého společníka a celé s.r.o. převzal německý společník. Po provedené mimořádné účetní inventarizaci se mě ptá, kde jsou fin. prostředky vedené na účtu 427-ostatní fondy. Od roku 1994 až do 2014 firma střídavě hospodařila se ziskem nebo se ztrátou. Pokud byl zisk, tak po zdanění si společníci žádné odměny nevyplatili a po naplnění zákonného rezervního fondu byl zůstatek převeden vždy na účet 427. Pokud s.r.o. skončila se ztrátou, byla tato ztráta pokryta z tohoto fondu. V současnosti je na tomto účtu cca 4mil. a já žádným rozumným způsobem (tak aby to pochopil :-D) nedokážu německému majiteli vysvětlit, kde tyto fin.prostředky jsou. Neporadí mi někdo jak ZJEDNODUŠENĚ mu vysvětlit tento účet? Děkuji