Re: Daň. doklad - účtování Pohoda
V programu pohoda lze nastavit účtování přeplatků. Pokud likviduji vyšší částkou, zapíše se mi přeplatek do ostatních závazků (325999).
Pak stačí spárovat s následující fakturou.
Je to přehledné a tuhle vychytávku celkem často používám. Jednatel se občas "netrefí" v platbě :-)
Re: Daň. doklad - účtování Pohoda
O tom jsem vůbec nevěděla, že má Pohoda takové vychytávky, moc Vám děkuji za radu :-) U nás se to právě také často jednatel zaokrouhlí při platbě, tak se mi toto bude moc hodit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 10. 2015 13:25
Dobrý den,
omlouvám se, že zakládám znovu jedno z častých témat, ale nevím si rady s rozplacenou fakturou a jejím účtováním.
Jedná se o leasingové splátky, leasingovka nám každý měsíc pošle fakturu na 990 eur (účtuji 381,343/325).
V září jsme zaplatili ale 1 000 eur, přišel daň. doklad na přijatou platbu 10 eur. Další faktura je zase na 990 eur ale je zde odečten tento přeplatek 10 eur. Jak mám prosím toto zaúčtovat? Nevím zejména zda těch 10 eur dát na 314 a od toho se odrazit..?
Moc děkuji