Omylem odeslané peníze

• (neregistrovaný)

22. 10. 2015 7:30

v únoru jsem omylem odeslala převodem 1800 Kč ,zjistila jsem to však až finanční kontrolou v září , proto jsem dotyčnému napsyly doporučeně dopis, kde jssem mu vše vysvětlila. telefonicky jsme se domluvili, že to vrátí zpět. Poslední telefonát byl však velice arogantní a urážlivý. Jak mám nyní postupovat? Už jen kvůli jeho chování bych chtěla peníze vrátit zpět.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2015 10:30

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: omylem odeslané peníze
      Obraťte se na svou banku, ze které byla mylná platba odeslána. Banky na to mají i příslušný formulář a mají nástroje na to, jak z neoprávněného příjemce mylnou platbu dostat zpět.

• 22. 10. 2015 11:15

xxxx (neregistrovaný)

mě se jednou také stalo, také jsem kontaktovala banku, banka vyzvala dotyčného aby vrátil, vrátil z 8tis, dal 4tis., ale banka nemůže nutit, nebo dotyčnému bez jeho vědomí vzít peníze, pokud ano, dejte mi vědět.

• 22. 10. 2015 11:24

inkaa (neregistrovaný)

>>také se nám to jednou stalo, řešili jsme přes naší banku - zde nám bylo vysvětleno, že příjemce musí peníze vrátit, jinak je to neodůvodněné obohacování a muselo by se to v případě, že peníze nevrátí, řešit soudně. Je to na dlouhé lokte, nám se nakonec podařilo částku vymoci zpět jen přes intervenci banky, k soudnímu sporu naštěstí nedošlo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).