Re: NIKDO NEPORADÍ?
a nevztahuje se to orání k nemovité věci v SR?
pak by nešlo o ř. 21 a SH, ale o ř. 26 (místo plnění dle §10 ZDPH)
citace z článku ing. Novákové
Nad rámec v ZDPH jmenovaných služeb zde také spadají služby stavební, demoliční, lešenářské, malířské, dekorační, služby projektantů, různé geologické a seizmické průzkumy, zemědělské a lesnické práce, služby zeměměřičů, vyměřovačů a topografů, právo rybolovu apod.
pokud už nikdo neporadí, raději bych kontaktovala daňového poradce
Re: NIKDO NEPORADÍ?
asi jsem měla z článku citovat, jednak je starš (odkaz na ř. 25 místo 26) a v tom 1. příkladu je chyba
mě šlo hlavně o to, zda vámi poskytnuté služby spadají do §10 nebo §9 odst. 1 ZDPH
paní Jana vám poradila ř. 21 a ten se vztahuje k §9
z níže uvedené citace vyplývá, že služby spadají do §10 a ten patří do ř. 26
Do kategorie služeb vztahujících se k nemovitosti patří kromě konkrétních služeb uvedených v § 10 ZDPH např. stavební práce spojené s výstavbou nových objektů, plošných staveb, zpevněných ploch, které jsou součástí pozemku atp., také stavební práce, které mají charakter údržby, opravy a rekonstrukce existujících nemovitostí. Dle výkladu Ministerstva financí ČR patří do kategorie služeb vztahujících se k nemovitosti i služby, které jsou realizovány na různých typech pozemků jako jsou služby vztahující se k lesním pozemkům (těžba dřeva, zalesňování lesních porostů atd.) nebo různé práce prováděné na zemědělských pozemcích jako je setí, orba, sklizňové práce atd.
shrnutí: ř. 26 a žádné SH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 10. 2015 11:58
Prosím o radu. Teď jsem nějak znejistěla. Firma v ČR plátce DPH provede na Slovensku setí a orání firmě plátci DPH na Slovensku. Bude firma vystavovat fakturu bez DPH, jedná se o poskytnutí služby do EU- revers charge,že? Nebo se mýlím? Děkuji