Re: Dovoz-omylem vyměřeno dph,kam do při
děkuji - i když vím, že to budou opravovat? asi ano, když teď v ruce nic jiného nemám že? jen mě trošku mate ta faktura za celní služby, kde je nějaká částka, kterou bych normálně zahrnula do vstupní ceny a odvedla si z ní a uplatnila dph, tohle tedy nemám řešit a zaúčtovat mimo dph? zřejmě ano, ale prostě mi to nějak nesedí
a ještě mám problém s tím, že JSD není uvedeno DIČ příjemce, proto ta situace nastala, ale pak nevím s tím nárokem na odpočet, nějak se mi to nelíbí
předpokládám, že celníci opravdu opraví
máte 2 možnosti:
1. dáte dovoz do 9/2015 a spočítáte ZD tak, že sečtete hodnotu zboží, cla, dopravy, příp. dalších nákladů spojených s dovozem a uvedete do ř. 7 a 43
2. počkáte a dáte do října podle toho, jak to dopadne
pokud máte nárok na odpočet a daňová povinnost z této transakce bude nula, tak vám sankce dle §104 ZDPH nehrozí
děkuji za odpověď, co když to ale dám do 9 a oni to nakonec neopraví, tak bych musela podávat za 9 opravné a hodit to na tu 42... takže zřejmě zvolím taktiku vyčkávání :-) a opravdu pokud to pak opraví nemusím podávat dodatečné a dát to do září, když je jsd z 23.9.? mám pocit, že bych měla správně podávat dodatečné ne?
? děkuji
>>>>>>
>>>>>>poku jimi procleno ř. 42 a uděláte si odpočet -
>>>>>a ještě mám problém s tím, že JSD není uvedeno DIČ
>>>>>příjemce, proto ta situace nastala, ale pak nevím s
>>>>>tím
>>>>>nárokem na odpočet, nějak se mi to nelíbí
>>>>celníci to opraví na DIČ podnikatele? vrátí vám
>>>>vyměřené DPH?
>>>ano, na základě plné moci to proclívala pošta a ta
>>>sdělila, že zahájila s celníky řízení na opravě jsd a
>>>vrácení dph
>>předpokládám, že celníci opravdu opraví
>>máte 2 možnosti:
>>1. dáte dovoz do 9/2015 a spočítáte ZD tak, že
>>sečtete
>>hodnotu zboží, cla, dopravy, příp. dalších nákladů
>>spojených s dovozem a uvedete do ř. 7 a 43
>>2. počkáte a dáte do října podle toho, jak to dopadne
>>pokud máte nárok na odpočet a daňová povinnost z této
>>transakce bude nula, tak vám sankce dle §104 ZDPH
>>nehrozí
>děkuji za odpověď, co když to ale dám do 9 a oni to
>nakonec neopraví, tak bych musela podávat za 9 opravné a
>hodit to na tu 42... takže zřejmě zvolím taktiku
>vyčkávání :-) a opravdu pokud to pak opraví nemusím podávat
>dodatečné a dát to do září, když je jsd z 23.9.? mám
>pocit, že bych měla správně podávat dodatečné ne?
napsala jsem svůj názor, vybrat si musíte vy
pokud máte nárok na odpočet a daňová povinnost bude nula (ř. 7 a 43), tak proč byste měla podávat dodatečné, když vám nehrozí žádná sankce
možná vám ještě někdo jiný pomůže vybrat si
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 10. 2015 11:30
Dobrý den, omylem bylo celníky procleno na nepodnikatele, ale jedná se o nákup zboží pro podnikání - chyba na straně celníků, uznali to, pracují na opravě, ale já teď řeším, co s dph, musím podat přiznání a teď nevím, kam a jak to zahrnout, přece nebudu znovu vyměřovat dph - zatím mám jsd a oznámení o vyměření dph a fa za služby celního deklaranta, clo je 0, normálně bych udělala revers, kde bych zahrnula zboží plus služby deklaranta a z toho odvedla a uplatnila dph, ale teď si nevím, rady jak postupovat - oni to teď nevyřeší a dovoz je z 23.9., takže bych to v dph měla mít,ale kde? ještě jsem se s tím nesetkala, poradíte někdo? děkuji