Potvrzení o trvání dpn

• (neregistrovaný)

24. 10. 2015 6:35

Dobrý den, chtěla bych požádat zkušené mzdové účetní o radu zda jsem něco nezaspala? Synovi, který je nemocný / úraz od 5.10/ jsem řekla, že si ke 14. dni nemoci musí nechat vystavit Potvrzení o trvání DPN. Ovšem lékař mu to odmítl vystavit, že mu to dá až koncem měsíce. Volal proto své mzdové účetní a ta mu rovněž řekla, že to nepotřebuje i když zřejmě DPN bude ukončena 30. nebo 31.10. V tom případě by lékař vlastně vystavil pouze ukončení DPN. Lze náhradu mzdy vyplatit pouze na základě kopie Ukončení DPN. Z údajů lze dovodit, že DPN trvala ke čtrnáctému dni . Změnil se prosím nějak §61 zákona 187/2006? Děkuji z touto problematikou se okrajově setkávám u nás v podniku tak bych ráda byla poučena.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 10. 2015 11:45

RenataH (neregistrovaný)

Re: potvrzení o trvání dpn
      uvedený § se nezměnil, jenom OSSZ už nebazíruje na tom, aby bylo ke 14.dni nemoci vystaveno potvrzení a náhrada mzdy byla vyplácena na jeho základě, když v témže měsíci následuje ukončení PN nebo z potvrzení ke konci měsíce je zřejmé, že PN trvala i 14.den nemoci (osobně to kvituji, podle mě to bylo zbytečné zatěžování lékařů)

• 26. 10. 2015 16:48

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: potvrzení o trvání dpn
      Spíš "chudáků" sester,které si tam stejně napsaly datum,jaké chtěly- evidentně většina nevěděla jaký datum má napsat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).