Re: KH: informační osvěta
Mirko a v tom je ten problém.
Nebude fungovat a povede to ke spoustě "obtěžujících" výzev, telefonátů, administrativy.
A samozřejmě rozpočet si přijde na své - viz pokuty.
A sofistikovaní podvodníci se budou radovat, protože v té spoustě administrativy nebude mít státní správa čas se jimi zabývat.
Re: KH: informační osvěta
Alen,
ano, úplně souhlasím. Byla jsem na semináři o KH, kde nás školila paní z FÚ z Pardubic, která byle do přípravy KH zainteresovaná. Nevím, do jaké míry to bylo její přesvědčení a do jaké míry to z titulu své práce říkat musela, ale čišelo z ní nadšení z toho, jak nyní finanční správa dopadne včechny podvodníky, zruší karuselové obchody a bude dost peněz na nemocnice a školky........ Připadalo mi to velmi naivní a po pravdě mě to nadšení docela vytáčelo, já mám z celého KH přesně opačný pocit, nejvíce postiženi budou drobní a střední podnikatelé, pro ty velké není pokuta 50 tis likvidační, že....a opravdu se obávám toho, že spuštění automatického systému na kontrolu KH bude znamenat obrovské množství nesmyslných výzev..... No a ti velcí podvodníci se budou chechtat za bukem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 10. 2015 23:02
GFŘ před časem slíbilo, že v říjnu 2015
a) zřídí emailovou adresu pro dotazy ke KH
b) zveřejní telefonní číslo pro dotazy ke KH
c) vydá letáky k informaci veřejnosti o KH
Trochu mi to připomíná osvětovou kampaň kterou sliboval ministr Pospíšil k rekodifikaci soukromého práva.
Vydal několik brožurek. To se GFŘ také zdařilo, vydalo 2 infantilní letáky:
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-placeni-dani/2015_KH_letak-skladaci.pdf
Protože těch několik paragrafů o KH je proti rekodifikaci soukromého práva, kde jen základní zákony mají cca 4 000 paragrafů, zanedbatelných, tak doufám, že email bude zřízen a že to nebude takové fiasko jako u NOZ.
Na tom telefonu bych nechtěl mít službu, když bych musel poslouchat, co si lidé o KH myslí. :-))
Hezký den!