KH: informační osvěta

• (neregistrovaný)

24. 10. 2015 23:02

GFŘ před časem slíbilo, že v říjnu 2015

a) zřídí emailovou adresu pro dotazy ke KH
    b) zveřejní telefonní číslo pro dotazy ke KH
    c) vydá letáky k informaci veřejnosti o KH

Trochu mi to připomíná osvětovou kampaň kterou sliboval ministr Pospíšil k rekodifikaci soukromého práva.

Vydal několik brožurek. To se GFŘ také zdařilo, vydalo 2 infantilní letáky:
    http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-placeni-dani/2015_KH_letak-skladaci.pdf

Protože těch několik paragrafů o KH je proti rekodifikaci soukromého práva, kde jen základní zákony mají cca 4 000 paragrafů, zanedbatelných, tak doufám, že email bude zřízen a že to nebude takové fiasko jako u NOZ.

Na tom telefonu bych nechtěl mít službu, když bych musel poslouchat, co si lidé o KH myslí. :-))

Hezký den!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 10. 2015 10:01

mirka..p (neregistrovaný)

Re: KH: informační osvěta
      Pavle,
      já osobně si myslím, že stejně jako nefungovaly jiné, plně automatizované státní systémy, nebude fungovat ani bunkr v Pardubicích.
      I přesto hezký den!

• 25. 10. 2015 10:07

alen1 (neregistrovaný)

Mirko a v tom je ten problém.
      Nebude fungovat a povede to ke spoustě "obtěžujících" výzev, telefonátů, administrativy.
      A samozřejmě rozpočet si přijde na své - viz pokuty.
      A sofistikovaní podvodníci se budou radovat, protože v té spoustě administrativy nebude mít státní správa čas se jimi zabývat.

• 25. 10. 2015 10:17

mirka..p (neregistrovaný)

Alen,
      ano, úplně souhlasím. Byla jsem na semináři o KH, kde nás školila paní z FÚ z Pardubic, která byle do přípravy KH zainteresovaná. Nevím, do jaké míry to bylo její přesvědčení a do jaké míry to z titulu své práce říkat musela, ale čišelo z ní nadšení z toho, jak nyní finanční správa dopadne včechny podvodníky, zruší karuselové obchody a bude dost peněz na nemocnice a školky........ Připadalo mi to velmi naivní a po pravdě mě to nadšení docela vytáčelo, já mám z celého KH přesně opačný pocit, nejvíce postiženi budou drobní a střední podnikatelé, pro ty velké není pokuta 50 tis likvidační, že....a opravdu se obávám toho, že spuštění automatického systému na kontrolu KH bude znamenat obrovské množství nesmyslných výzev..... No a ti velcí podvodníci se budou chechtat za bukem.

• 25. 10. 2015 11:05

Vladimír 2

Abychom se my "velcí podvodníci mohli chechtat za bukem."
      měli bychom již zahájit nábor klientů, co říkáte?
      Hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).