Liberační lhůta pro DPH za 3.Q

• (neregistrovaný)

25. 10. 2015 19:04

Dobrý den, chtěla bych se ujistit, že liberační lhůta pro DPH za 3.Q uplyne 3.11.2015 - takže když podám a zaplatím DPH v pondělí 2.11. (hotově, takže to budou určitě mít) jsem v toleranci. Nepoužívám to běžně, takže trochu tápu - středa je svátek, ten se nezapočítává, že? hovoří se o pracovních dnech. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 10. 2015 19:43

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: Liberační lhůta pro DPH za 3.Q
      Když zaplatíte hotově a odevzdáte na příslušný FÚ v pondělí 2.11.2015 jste ve lhůtě.

Pozor, od roku 2016 se to mění. Sice budete ve lhůtě s přiznáním a platbou, ale budete po lhůtě s Kontrolním hlášením bez tolerance tj. s pokutou vystavenou robotem z Pardubic.

A to vrchnost ještě přemýšlí jak zrušit pokladny na ÚzP.

Hezký den!

• 25. 10. 2015 19:45

EvaP (neregistrovaný)

na některých ÚzP byly daňové pokadny již zrušeny od 1.9.

• 25. 10. 2015 21:20

Verča1 (neregistrovaný)

Ano, děkuji, novinky vím, příští rok tím babišovským hlášením de facto ta liberační lhůta padá /a ty flastry jsou tam docela zajímavé/. Právěže nejsem zvyklá ji využívat, tak jsem si nebyla jistá .... ale teď jsem se dostala do zpoždění s manželovou firmičkou ...
      diskusi na téma babišovské hlášení raději neotvírat, už jsme s kolegyní v práci začaly uvažovat o navýšení "zaměstnanecké" pojistky na blbost....

• 25. 10. 2015 21:46

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

A pokryje pojistka "na blbost" pro účetní zmeškání lhůty?
      Nebo je jen na chybné zaúčtování?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).