Exekuce u DPP

• (neregistrovaný)

26. 10. 2015 13:01

Dobrý den, prosím o radu:
    Na zaměstnance, který podal výpověď ke konci 31.10.2015, přišla exekuce 19.10.2015 (nenabyla právní moci). Zaměstnanec si vybral veškerou mzdu již na zálohách. Oznámila jsem písemně exekutorovi, že odchází neznámo kam a že mzdu za 10/2015 mu už není z čeho strhnout, že si všechno vybral na zálohách. Jenže jsem si uvědomila, že má u nás ještě dohodu o provedení práce, která pravděpodobně bude trvat (kuchař - jen na nějaké vyjímečné akce). Vím, že je změna od 1.9.2015, že bude nutné srážet i z příjmu z DPP. Teď jsem se ale zasekla na tom, jestli z dohody srazit nebo ne. Příkaz k exekuci je totiž vystavený 15.10., ale v hlavičce je napsané, že pověření vydal soud už 5.6. 2015. Mám to brát tak, že exekuční příkaz, který nenabyl právní moci došel až po 1.9.2015, tudíž budu srážek ze mzdy s tím, že bude zachována nezabavitelná částka a postupovat se bude stejně jako u HPP? Děkuji moc za každou radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 10. 2015 16:40

... (neregistrovaný)

Re: Exekuce u DPP
      Domnívám se, že exepříkazy na srážku ze mzdy vydané před 1.9.2015 postihují od 1.9.2015 i DPP, měla byste provádět srážku ze mzdy včetně DPP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).