Re: Přidaněné auto v potvrzení zaměstnav
Vypište tak, jak je skutečnost. Skutečnou hrubou mzdu a kolik bylo skutečně sraženo na SP, ZP a daň. Pokud by se někdo ozval, že odvody nesedí, vysvětlíte, že byly navýšeny o odvod za auto. Ale nikdy se mi nikdo neozval.
Re: Přidaněné auto v potvrzení zaměstnav
Takže jste pro to, neuvádět tuto skutečnost. Podle mě se na ni ani nikdo neptá. A jestli je to chyba, tak je to chyba v jejich metodice.
Právě váhám, zda-li k potvrzení přidat průvodní vysvětlující dopis nebo to nechat tak.
Děkuji Vám za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 10. 2015 14:15
Dobrý den, vystavuji potvrzení zaměstnavatele pro účely určení výživného pro soud. Nevím, z vysvětlivek neumím vyčíst a ani pracovnice soudu mi neuměla poradit, zda-li do uvedeného potvrzení se uvádí údaj, že zaměstnanec má služební auto i k soukromému užívání, tzn. má ve mzdě přidaněno 1% z pořizovací hodnoty auta. Sražená daň, soc.a zdrav.poj. je promítnuto ve mzdě, což znamená, že čistá mzda je menší. Ale není nikde uvedený požitek užívání auta.
Kolegyně z jiné firmy říká, že jim jejich program toto potvrzení tiskne, a na konci uvádí: "Mimomzdové plnění podléhající dani - 1% z pořizovací ceny služebního auta k soukromému užívání - částka např. 4000,-Kč."
Nevím, zda-li taková věta není zavádějící. Je to mimomzdové plnění? Není součástí mzdy, ale všechno odvody jsou promítnuty ve mzdě. Zaměstnanec, který takové potvrzení dostal, mi oponoval, že je to takto špatně, soudce mu tuto částku přičetl k čisté mzdě.
Setkali jste se prosím s tím někdo? Nebo máte někdo věcný výklad k této problematice?
Moc Vám děkuji za odpověď.
Zd.