Re: KH - uplatnění nároku během 3 let
např. Franta vydá fakturu uvede ZP . 1.1.2016, moje DIČ a já si
DPH uplatním např. 1.1.2017
jak to bude PC řešit - vždyť to se nikdy nespáruje
Pro taztele Mirka - cílem KH není spárovat všechny plnění všech plátců proti sobě.
Cílem je ověřit, jestli plátce, který nárokuje odpočet, je vykázán u svého dodavatele a vykázal plnění ve stejné výši, v jaké je odběratel nárokuje. Nárokovat DPH můžete, NE musíte. Proto posuny budou běžné. Některé DPH na výstupu můžou zůstat nespárované. Hlavně, že je DPH odvedené.
A jak píše Mirka - největší problémy jsou jinde.
Dle Mirky - jaké jsou problémy ??!!
když nic nemusí na sebe navazovat ??!!!!-já podávám měsíční hlášení
někdo kvartální a nemusím si vlastně DPH vůbec uplatnit a zase problém - tedy hlášení nebude pasovat
jaký to má účel,,!!!
asi náš stát chce získat kupu peněz z vybraných pokut
Ale tak jak Vám psala Maxx, v momentě, kdy si DPH uplatníte, tak program zkontroluje, zda DPH, které si z té konkrétní faktury nárokujete, bylo někdy v minulosti (klidně i před 3 lety) odvedeno. Není to tak, že by každé přijaté plnění muselo párovat s uskutečněným.
zajímalo by mě jak bude PC nastaven, protože i když např. DzP musíte zaplatiti do 20.té dne v měsíci, ale je to sobota, tak můžete zaplatiti až v pondělí a z FU Vám ovšem vystaví penále, protože jim to PC "nesežere" a daň.poradce říkal, že v KH se bude komunikovat pouze s PC a až dle PC bude vše v pořádku, tak teprve to přepošle na FU
jen mne tak napadlo - nebude tohle zase důvod přibrat nové státní úředníky ??!!!!
už i tak kdyby 50% zrušily tak ten zbytek by možná pracoval denně aspoň 5 hod. - x milionů se vydalo na zjištění, kde je který úředník zbytečný a víte na co přišli ??!!! - velmi "jednoduché řešení" - každý úředník dostal dotazník a tam měl zakroužkovat zda je jeho funkce potřebná či né. a asi si každý dovede představit jak to dopadlo......
a takhle podobně to bude i s KH
zdraví
bývalá pracovnice FU /nyní důchodkyně/
Já si pořád nějak nedovedu představit, že to bude fungovat. To aby využívali superpočítač v Ostravě, takové kvantum informací! Aby to nedopadlo jako s plagiátorstvím prací na VŠ, napřed nám říkali, že se všechny budou kontrolovat v chytrém programu, po čase z nich ale vypadlo, že se vybere pár prací z katedry, že je to hrozně výpočetně i časově náročné...
Mám pocit, že mají nabrat 600 lidí... ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 10. 2015 18:32
Už jste někdo řešili tenhle problém ??!!!! zákon nám umožňuje 3 roční lhůtu na uplatnění DPH - jak se tohle bude řešit - ví někdo
dík za odpověď