Re: rodičovský příspěvek a mateřská dovo
Mají pravdu. Ze stránek MPSV:
"Jestliže v rodině jeden z rodičů má z dávek nemocenského pojištění nárok na peněžitou pomoc v mateřství nebo nemocenské poskytované v souvislosti s porodem, rodičovský příspěvek náleží, pouze je-li vyšší než dávky nemocenského pojištění. V tomto případě je doplacen rozdíl mezi rodičovským příspěvkem a uvedenými dávkami."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 10. 2015 8:53
Dobrý den,
mám prosbu. Do 17.9.2015 jsem čerpala rodičovský příspěvek a od 18.9.2015 nastupuji na mateřskou dovollenou. Rodičovský příspěvek jsem čerpala měsíčně ve výši 11500 Kč. Za září jsem od úřadu práce obdržela 203 Kč za rodičovský příspěvek a od OSSZ vyplacenou mateřskou ve výši 11297 Kč. Myslím si, že rodičovský příspěvek mi byl vyplacen v neodpovídající výši (1.9. - 17.9. - pouze 203 Kč ???). Na základě dotazu na úřadu práce mi bylo sděleno, že za měsíc nemohu obdržet více jak 11500 Kč. Myslím si, že to není dobře nemohou přece sčítat rodičovský příspěvek a mateřskou dovolenou. Děkuji všem za odpovědi