Re: Exekuce OSSZ
Tak já tedy takto nepostupuji. Exekuční náklady jsou součástí toho exekučního příkazu, i když se posílají na jiný účet, takže já srážím nejprve dluh a pak přijde řada na exenáklady. Ohledně toho, zda jsou přednostní či nepřednostní mi bylo exekutorskou komorou odpovězeno, že exekuční náklady, příslušející k určitému dluhu, který je přednostní pohledávkou, se také považují za přednostní pohledávku. Pouze pokud by tam bylo výslovně uvedeno, že jsou nepřednostní, byly by nepřednostní.
Re: Exekuce OSSZ
Ono někdy tam nebývá nic, potom k nedoplatku, který je přednostní, jsou exenáklady také přednostní a k nepřednostní pohledávce jsou exenáklady nepřednostní. Někdy tam bývá napsáno, že exenáklady jsou také přednostní. A někdy tam bývá, že nedoplatek je přednostní a exenáklady nepřednostní. Každopádně je to jeden exekuční příkaz, takže já srážím vždycky postupně - nejprve dluh a pak teprve exenáklady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 10. 2015 12:41
Dobrý den, prosím o radu, jak postupovat v případě exekuce OSSZ?
Dlužná částka 33. 957,- na jeden účet a exekuční náklady 678,- na jiný účet. Srážet současně nebo postupně ?
Děkuji. MJ