Re: Exekuce
§280 OSŘ
(3) Pořadí pohledávek se řídí dnem, kdy bylo plátci mzdy doručeno nařízení výkonu rozhodnutí. Bylo-li mu doručeno téhož dne nařízení výkonu rozhodnutí pro několik pohledávek, mají tyto pohledávky stejné pořadí; nestačí-li částka na ně připadající k jejich plnému uspokojení, uspokojí se poměrně.
>>>>>Ano- tak by to mělo být.
>>>>Jiřino podle Vás: pořadí vymáhané pohledávky = datum
>>>>doručení prvnímu plátci mzdy?
>>>samozřejmě - a nejenom podle paní Jiřiny
>>Děkuji, to nebylo myšleno ironicky, já jsem se chtěla
>>jen ujistit.
>§280 OSŘ
>(3) Pořadí pohledávek se řídí dnem, kdy bylo plátci
>mzdy doručeno nařízení výkonu rozhodnutí. Bylo-li mu
>doručeno téhož dne nařízení výkonu rozhodnutí pro několik
>pohledávek, mají tyto pohledávky stejné pořadí;
>nestačí-li částka na ně připadající k jejich plnému
>uspokojení, uspokojí se poměrně.
Renato,
podle § 280/3 by to vycházelo na exekuci doručenou 12.10.
Já se domnívám, že se jedná o exekuci doručenou 16.10. podle § 293/1 osř, protože "prvnímu plátci byl tento exekuční příkaz doručen dne 3.11.2014"
Všem děkuji za odpovědi a přeji hezký den!
Jasně,
takže první je exekuce doručená 16.10.
Děkuji za odpovědi.
P.S.
Byla publikována informace, že exekutoři se snaží zpoplatnit podání exekuce, takže by ubylo marných exekucí, které pouze ztěžují práci "bezplatných exekutorů" - mzdových účetních. Ono když má někdo 15 exekucí, tak ta 16 exekuce moc šancí na vymožení nedává.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 10. 2015 14:28
Známá se na mne obrátila s dotazem na exekuci. Exekucím jsem se důsledně vyhýbal, ale když měla takové smutné oči, tak jsem podlehl.
Na jejich zaměstnankyni v hlavním pracovním poměru dorazily 3 exekuce.
12.10. nepřednostní, nabytí právní moci 23.6.2015, uvedeno "pořadí vymáhané pohledávky se řídí dnem 27.5.2015"
13.10. nepřednostní, není nabytí právní moci, uvedeno "pořadí vymáhané pohledávky se řídí dnem 17.8.2015"
16.10. nepřednostní, není nabytí právní moci, uvedeno "prvnímu plátci byl tento exekuční příkaz doručen dne 3.11.2014"
Domnívám se, že:
1) nejprve se uhradí exekuce, která je první v pořadí a nebudou se uhrazovat exekuce poměrně
2) první v pořadí je exekuce z 16.10.
Děkuji za potvrzení či vyvrácení mého názoru.
Hezký den!