Daňové x účetní odpisy

• (neregistrovaný)

29. 10. 2015 9:32

Dobrý den,

mám dotaz, odepisujeme daňově služební osobní automobil. Zpracovávám opravné DPPO za rok 2014 a chci se ujistit, zda to mám dobře.

Při zpracování vyplním daňový odpis pro rok 2014 do řádku odpisy hmotného a nehmotného majetku zařazeného do od. sk. 2 a DAŇOVÉ odpisy budou celkem ve výši ročního odpisu 93 000tis.

Program mi to předvyplnil tak, že ÚČETNÍ odpisy dlouhodobého odpisu jsou 93 000tis. a tudíž ostatní odpisy 93 000tis.

Rozdíl účetních a daňových odpisů je pak 0.

Mě se to nějak nezdá, je to tak správně?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 10. 2015 11:31

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: daňové x účetní odpisy
      Zpracováváte zřejmě dodatečné DPPO za r.2014
      účetní odpisy byly v jaké výši?

• 29. 10. 2015 11:56

Jana K. (neregistrovaný)

ne opravné, řádné bylo vyhotoveno a v pořádku odesláno, ovšem jsme přišli na chybu a předpokládám, že musím teď vyhotovit opravné DPPO? Nikdy jsem zatím nedělala opravné ani dodatečné DPPO. Ocením jakoukoliv radu, jak na to.

Opravdu se v těch odpisech ztrácím. Odepisujeme jen ten automobil. Ve výkazu zisku a ztráty mám na řádku E Odpisy DHM A DHN 93tis. tudíž nám částka ovlivňuje HV. V DPPO mám na řádku daňové odpisy 93tis. Tudíž rozdíl účetních a daňových od. je 0. Já myslela, že buď využijeme daňové odpisy NEBO účetní a ne obojí zároveň????

• 29. 10. 2015 12:15

Daniela K. (neregistrovaný)

Pokud už uplynula lhůta pro podání DPPO, podáváte dodatečné př. (celé znova a správně) Na jakou chybu? Daň měla být vyšší než byla původně stanovená daň v řádném př.? Pak Ano, máte povinnost podat dodatečné př.
      u vás zřejmě UO = DO
      pak UO jsou v účetnictví uvedeny ve VZZ a DO uvádíte v DPPO, kde také vyčíslujete rozdíl mezi UO a DO. Ten je u vás 0 Kč, tudíž
      v DPPO DO uvedete jen do Přílohy č.1 tab. B. ř. 3 (2.OS).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).