Re: rodičovský příspěvek a mateřská soub
Ano.
"Jestliže v rodině jeden z rodičů má z dávek nemocenského pojištění nárok na peněžitou pomoc v mateřství nebo nemocenské poskytované v souvislosti s porodem, rodičovský příspěvek náleží, pouze je-li vyšší než dávky nemocenského pojištění. V tomto případě je doplacen rozdíl mezi rodičovským příspěvkem a uvedenými dávkami."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 10. 2015 14:08
Dobrý den, prosím mohu se zeptat v měsíci září jsem do 20.9.pobírala rodičovský příspěvek /11.200 měsíčně/ který jsem měla brát až do 8.12.2015 ale od 21.9.2015 jsem nastoupila na mateřskou dovolenou. Jelikož se mi mateřská počítá z dosti vysokého výdělku sebrali mi skoro celý rodičovský příspěvek za 09/2015. Myslela jsem si že mi vyplatí poměrnou část 11200/30dni *20dnů, ale to jsem se přepočítala. Je to opravdu správně, že mi seberou skoro celý rodičovský příspěvek jenom proto, že mám vysokou mateřskou?