Re: Odpracované hodiny, přesčas, svátek
No to je složitější, ale dle smlouvy rovnom. 40h týdně - skutečnost je taková, že pracuje každý den jinak + soboty každý 2.týden.
Píšete 8 hodin náhrada za svátek a 8 hodin odpracováno ve svátek. V říjnu byl jen 1 svátek, tak asi myslíte příplatek za práci ve svátek. Nebo vybíral za svátek náhradní volno?
Odpracováno 169,5 + 8 hodin ve svátek, tj. dohromady odpracováno 177,5 hod., to by byl 1,5 hodiny přesčasový příplatek a 8 hodin příplatek za práci ve svátek.
>>>>>Prosím o pomoc. Nějak jsem se do toho zamotala.
>>>>>Pracovní fond na říjen 176h, odpracováné 169,5h + 8h
>>>>>náhrada
>>>>>svátek + 8h odpracováno ve svátek to je přesčas
>>>>>3,5h?děkuji. jsem z toho domotaná...
>>>>
>>>>vlastně 11,5h je tak?svátek je svátek taky přesčas..
>>>
>>>Pracuje PO-PÁ? Má pravidelnou prac. dobu?
>>
>>No to je složitější, ale dle smlouvy rovnom. 40h
>>týdně
>>- skutečnost je taková, že pracuje každý den jinak +
>>soboty každý 2.týden.
>
>Píšete 8 hodin náhrada za svátek a 8 hodin odpracováno
>ve svátek. V říjnu byl jen 1 svátek, tak asi myslíte
>příplatek za práci ve svátek. Nebo vybíral za svátek
>náhradní volno?
>
>Odpracováno 169,5 + 8 hodin ve svátek, tj. dohromady
>odpracováno 177,5 hod., to by byl 1,5 hodiny přesčasový
>příplatek a 8 hodin příplatek za práci ve svátek.
>
>
Omlouvám se za zmatky. odpracováno celkem 187,5h, v tom je příplatek za práci ve svátek ano. volno za svátek si nebere. normálně svátky je doma a měly by se jí započítávat klasicky do pracovních hodin.
Děkuji. dnes se mi to motá všechno a rozhodně nejsem mzdová účetní. Můžu se ještě zeptat, zda je nějaká možnost reklamace výplat zpět..ccca od ledna?Jak dlouho zpětně? Respektive, zaměstnavatel nepočítá správně hodiny, přesčasy, příplatky za svátky a příplatky za víkendy. Děkuji ještě jednou za trpělivost.
Určitě nemám takové znalosti jak vy, o tom žádná. Můžete mi tedy prosím, prosím vypočítat mzdu za duben 2015 mzda 17tis hrubého, PHV 109,4Kč, odpr.h celkem 171,5h, 3dny dovolené(24h),svátek nepracoval, 11h odpracováno víkend, fond duben 176h. Tedy jestli jsou mé výpočty stejné?děkuji.
Pokud budu vycházet z tohoto zadání, kdy: má měsíční mzdu 17000 Kč, která se pro svátek nekrátí (čili svátek nemá placený průměrem) a jeho rozvržení pracovní doby bylo od pondělí do pátku, přesčasový příplatek činí 25% z hodinového průměru a víkendový příplatek činí 10% z hodinového průměru, pak mně to vychází takto:
176 - 24(ŘD) = 152 h. Skutečně odpracované hodiny činí 171,5h. Čili z toho vychází přesčas 19,5 h. = příplatek přesčasový = 19,5 h x 25% z 109,40 Kč = 533 Kč.
11 h odpracoval o víkendu = příplatek za práci v sobotu a neděli = 11 h x 10% z 109,40 Kč = 120 Kč.
Dovolená = 24 h x 109,40 = 2626,- Kč.
Mzda za práci: 17000 : 176 x 171,5 = 16565 Kč.
Celkem: 16565 + 2626 + 120 + 533 = 19844 Kč.
no, oni žádnou mzdovou nemají. Dělá to jeden člověk, který v tom vzdělání nemá. Ve výplatním lístku žádný přesčas započítaný není,ani uvedené hodiny navíc, ani příplatky.
Takže zaměstnanec, který musí zůstat v práci, nemá nárok na zaplacení těchto hodin navíc?
Podle toto, co myslíte tím "zůstat v práci". Přesčas musí být nařízený zaměstnavatelem nebo dohodnutý se zaměstnavatelem. Kdyby si zaměstnanec jen tak zůstával déle v práci, tak to zaměstnavatel nemusí uznat jako přesčas. Tak to bylo myšleno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 10. 2015 10:59
Prosím o pomoc. Nějak jsem se do toho zamotala. Pracovní fond na říjen 176h, odpracováné 169,5h + 8h náhrada svátek + 8h odpracováno ve svátek to je přesčas 3,5h?děkuji. jsem z toho domotaná...