Re: výdajový doklad v nákladech
OT. Půjdete si koupit do obchodu kabát za 6.000,-Kč. U kasy Vám prodavačka řekne, že nevydávají paragony a vůbec žádné doklady, ale že se Vám podepíše na Váš výdajový doklad, že převzala peníze. Koupíte si v takovém obchodě něco? Co když budete potřebovat kabát reklamovat? Bude stačit podpis prodavačky?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 10. 2015 11:49
Dobrý den, jsme hotel, právnická osoba. Pořádáme tady cimbálku, degustaci apod. Vždy když platíme degustaci, tak v pokladně se mi objeví náš výdajový pokladní doklad na částku cca 6.000,-Kč a podepsaný ten, kdo peníze převzal. Bude mi to takto stačit k obhájení nákladů? Nebo je nutná faktura od nic nebo stačí, když na pokladním dokladu bude napsáno jejich IČ??? Děkuji moc za radu. Jsem tady teprve měsíc a když jsem se dívala zpětně třeba do minulého roku, tak to bylo takto řešeno, nějak se mi to ale nezdá. Děkuji za každý komentář.