Re: účtování dobírky
>Prosím o radu, přijala jsem do pokladny peníze za
>dobírku, jak to prosím zaúčtuju, na účet 648 ? Děkuji.
Do výnosů zaúčtujete vystavený daňový doklad
Přijetí hotovosti z pohledávky zaúčtujete 211/311
Co s tím má účet 648?
>A pokud chci aby mi odběratel z Polska zaplatil
>poštovné před odesláním balíčku, musím mu na to vystavit
>fakturu? Poštovné jsem si zjistila na poště, dále k tomu
>přičtu 50,- Kč (což bude pro nás), je nutné vystavit
>fakturu s DPH? Děkuji moc za každý komentář.
Já ale na dobírku žádnou vystavenou fakturu nemám. Náš zákazník si tady zapomněl doklady, tak jsem mu je poslala poštou na dobírku, kde nám uhradil pouze poštovné, které jsem přijala do pokladny, tak mě zajímá, jak zaúčtuju toto poštovné. Nemám na to žádnou vystavenou fakturu. Děkuji.
V tom případě bych v pokladně zaúčtovala příjem na Vámi uváděný účet. V textu dokladu bych popsala, o co se jedná, že to není tržba z prodeje služby.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 10. 2015 14:01
Prosím o radu, přijala jsem do pokladny peníze za dobírku, jak to prosím zaúčtuju, na účet 648 ? Děkuji.
A pokud chci aby mi odběratel z Polska zaplatil poštovné před odesláním balíčku, musím mu na to vystavit fakturu? Poštovné jsem si zjistila na poště, dále k tomu přičtu 50,- Kč (což bude pro nás), je nutné vystavit fakturu s DPH? Děkuji moc za každý komentář.