Re: Přednostní exekuce
Paní Libo, prosím ještě jednou. Nepochopila jsem. Nyní srážím 1. nepředn. exe z roku 2010 a z 2. třetiny předn. - výživné. Pak je na řadě 14 nepředn. exe a 15. je předn. Když dosrážím tu 1. nepředn., tak mám začít tu 15. v pořadí přednostní? Velice děkuji za ochotu a trpělivost.
Re: Přednostní exekuce
>>>Dobrý den. Prosím o radu. Zaměstnanec má celkem 14
>>>exekucí. Nyní srážím 1. nepředn. a ta 2. je
>>>přednostní
>>>-
>>>výživné běžné + dlužné. Nyní přišla 15. v pořadí. Ta
>>>je přednostní. Všechny ostatní jsou nepřednostní. Kam
>>>tu přednostní zařadit? Děkuji
>>
>>V první třetině bude 15. podle pořadí a v druhé
>>třetině bude za běžným výživným a dlužným výživným.
>Paní Libo, prosím ještě jednou. Nepochopila jsem. Nyní
>srážím 1. nepředn. exe z roku 2010 a z 2. třetiny
>předn. - výživné. Pak je na řadě 14 nepředn. exe a 15. je
>předn. Když dosrážím tu 1. nepředn., tak mám začít tu
>15. v pořadí přednostní? Velice děkuji za ochotu a
>trpělivost.
Až dosrážíte 1. v pořadí, začnete srážet 2. v pořadí. Jestli dobře rozumím, píšete, že 2. v pořadí je výživné. Tím se vám výživné dostane na první místo podle pořadí do první třetiny a zůstane na prvním místě v druhé třetině pro přednostní.
Z první třetiny srážíte vždycky podle pořadí bez ohledu na to, jestli je přednostní nebo nepřednostní. V druhé třetině srážíte jenom přednostní, ale v pořadí běžné výživné, dlužné výživné a pak teprve ostatní přednostní pohledávky.
Ta nová tedy má šanci na srážení, až se zaplatí dlužné výživné (a možná i běžné).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 11. 2015 6:47
Dobrý den. Prosím o radu. Zaměstnanec má celkem 14 exekucí. Nyní srážím 1. nepředn. a ta 2. je přednostní - výživné běžné + dlužné. Nyní přišla 15. v pořadí. Ta je přednostní. Všechny ostatní jsou nepřednostní. Kam tu přednostní zařadit? Děkuji