Přijatá faktura z minulého roku.

• (neregistrovaný)

2. 11. 2015 10:27

Dobrý den, prosím o nakopnutí.. Letošní rok jsem převzala firmu, jejíž dodavatel má kontrolu FÚ, chtějí po nás doložit nějaké věci a přišlo se na to, že v našem účtu chybí přijaté faktury - cca 600tis. Kč v režimu PDP. Pan jednatel konzultoval s naším správce daně co a jak a bylo mu řečeno (mě i potvrzeno správcem daně), že si náklady - podotýkám daňově můžeme dát do nákladů tohoto roku. Uniká mi něco, žila jsem v domnění, že náklady se dávají do období - roku, kdy byly doklady vystaveny..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 11. 2015 11:19

jinka (neregistrovaný)

Re: Přijatá faktura z minulého roku.
      co na to říct
      http://www.nssoud.cz/files/SOUDNI_VYKON/2005/0193_2Afs_0500066A_prevedeno.pdf
      "Pokud pak stěžovatel uvádí, že jím zvolený způsob určení vstupní ceny použil na radu
      pracovníka finančního úřadu, neznamená to, že jen kvůli tomu by na tento způsob určení ceny
      mělo být pohlíženo jako na zákonný. Zákon pro určení vstupní ceny hmotného majetku
      stanoví v § 29 zák. o daních z příjmů kritéria objektivní povahy, která nemohou být nahrazena
      či modifikována subjektivním názorem pracovníka správce daně, nýbrž tímto pracovníkem
      pouze interpretována a aplikována (zda správně, či nesprávně, to je otázka případných
      opravných prostředků či soudního přezkumu). Pokud však stěžovatel určitým způsobem
      postupoval na radu pracovníka správce daně, o které měl z dobrých důvodů za to, že se jí má
      řídit, a v důsledku řízení se touto radou mu vznikla škoda, nic mu nebrání, aby se náhrady
      této škody domáhal na povinném subjektu zákonem předepsaným způsobem"

• 2. 11. 2015 16:51

jinka (neregistrovaný)

nejedná se třeba o pořízení majetku -nedokončeno v tom roce ?(pak by asi nebyla řeč o nákladech)

• 2. 11. 2015 20:26

dahane (neregistrovaný)

Jste zlatá, já jsem pořádně ty faktury neviděla, teď jsem je dostala do ruky a zjistila jsem, že to je zateplení a fasáda na objekt - tudíž to půjde do odpisů. Je to dokončené v tomto roce. :-) Moc jste mi pomohly! Děkuji!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).