Re: Kontrolní hlášení čtvrtletní plátce
Dobrý den, mohu požádat o názory ostatní?
PO-čtvrtletní plátce, ale dostat z pána doklady čtvrtletně je už teď problém a vím, že nejsem sama. A co by se stalo, kdyby se KH podalo 1.a 2. měsíc jen za uskutečněná plnění a za 3. měsíc uskutečněná plnění ve 3. měsíci a přijatá plnění za celé čtvrtletí, když je nárok na odpočet 3 roky?
Ano, to jsem dnes zjistila, že právnická osoba i když je čtvrtletní plátce musí podávat kontrolní hlášení měsíčně.
Měsíční plátce odsouhlasí kontrolní hlášení na podáváné měsíční DPH, ale čtvrtletní na co odsouhlasí kontrolní hlášení?
Co jsme pochopila já, tak nepůjde o to, aby jim to křížem sedělo, ale ve chvíli, kdy já tam dám doklad s nárokem na odpočet, tak PC bude hledat v historii podle DIČ, DUZP a částky, jestli toto DPH je uvedeno i na výstupu. takže klidně dám doklad z ledna do prosincového hlášení, a on bude zpětně hledat na druhé straně. Ale nemělo by to být o tom, že jim budou sedět vstupy a výstupy jako u RPDP.
To ani nemůže, kolik plátců se DPH nebude nárokovat vůbec, ale na výstupu budou uvedeni.
Bude to asi "velká mela", ale jak už zde kdosi napsal, že by chtěl vidět
KH našich vietnamských podnikatelů
a co se stane, když nakoupím v MAKRU pro svou potřebu a tím pádem fakturu nikde neuvedu
a jak dohledá chytré PC daň. doklady, když prodejce neví komu je vlastně vystavuje - např. koupě nafty atd.
jdu na školení - takže se uvidí jak jsou chytří školitelé....
Pokud nakoupíte v Makru a fakturu neuvedete, nic se nestane. Problém by nastal v případě, že tu fakturu uvedete, ale PC ji nenajde na druhé sraně (neuvedlo by ji makro). Koupě nafty bude s největší pravděpodobností do 10000,-, to se bude dávat do KH souhrnně, takže to PC taky hledat nebude.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 11. 2015 14:01
Dobrý den, pokud jsem čtvrtletní plátce, musím kontrolní hlášení podávat měsíčně, na co odsouhlasím? Děkuji za info.