Re: Datum podpisu smlouvy.
a když je pracovní poměr sjednán od 1.11.2015 může být datum podpisu smlouvy taktéž 1.11.2015? Nebo musí být o den dřív? Platí totéž i u dohod?
A on také přijde v neděli podepsat smlouvu ? To se mi ještě za víc jak 20 letou praxi nestalo. Ne tedy, že bych já občas nebyla v práci i v neděli, ale určitě mi nikdy nikdo nepřišel podepsat smlouvu v neděli. Ale i tak je to snad už jedno, dnes je 4.11. takže jestli 1. nebo 2. je jedno. to už nelze
>>>>>>>>být
>>>>>>>>o den dřív? Platí totéž i u dohod?
>>>>>>>
>>>>>>>vy chodíte do práce v neděli ?
>>>>>>
>>>>>>když je potřeba (např. dát novému zaměstnanci
>>>>>>podepsat
>>>>>>pracovní smlouvu), tak ano
>>>>>A on také přijde v neděli podepsat smlouvu ? To se mi
>>>>>ještě za víc jak 20 letou praxi nestalo. Ne tedy, že
>>>>>bych já občas nebyla v práci i v neděli, ale určitě
>>>>>mi
>>>>>nikdy nikdo nepřišel podepsat smlouvu v neděli. Ale i
>>>>>tak je to snad už jedno, dnes je 4.11. takže jestli
>>>>>1.
>>>>>nebo 2. je jedno. to už nelze
>>>>
>>>>Nicméně na dotaz, zda pracovní poměr od 1.11. může
>>>>být
>>>>podepsán 1.11. zní odpověď - ano.
>>>
>>>A nebude lepší než tam dávat 1.11. jako datum podpisu
>>>smlouvy, datum 30.10. jako datum podpisu smlouvy
>>>(pátek)? To je možná pravděpodobnější, že se smlouva
>>>podepsala předem, než že ji tady někdo přišel
>>>podepsat
>>>v
>>>neděli?
>>
>>OT Proč se řeší datum podpisu se začátkem
>>pracovního
>>poměru na počátku listopadu 4.11.? Zpětně podepsaná
>>pracovní smlouva = není zkušební doba,... Asi aby
>>bylo
>>dost práce pro právníky.
>>
>
>V praxi se to přece občas podepisuje zpětně a nikdo o
>tom nemusí vědět.
Ovšem jen do chvíle, kdy budete chtít zrušit PP ve zkušební době a zaměstnanec se ohradí, že zkuš . doba neplatí, protože bylo podepsáno pozdě a že vlastně k antedatování byl donucen, pokud chtěl pracovat. A problém je na světě. Dávat do ruky zbraň zaměstnanci v podobě nedodržení naprosto základních pravidel, to na začátku pracovního poměru není ideální. Kdykoliv totiž, když on nebude něco dodržovat, tak může poukázat na to, že vy, jako zaměstnavatel jste porušili zákon hned při první příležitosti.
>
Ale vždyť to píšu - problém může nastat v případě, že by zaměstnavatel chtěl PP zrušit ve zkušební době. A zaměstnanec si bude stěžovat na inspektorátu a všude možně, a to by bylo, aby něco nenašli ! Pokud nebude problém, nebude žalobce, nebude soudce. Jen to, že pokud by kdykoliv chtěli zaměstnanci vyčítat neplnění úkolů - odpovědí může být, že oni sami porušili povinnosti první. Ale záleží na každém, do čeho je ochoten jít. Jestli to byla vina personalisty, že nebylo podepsáno včas, bude riskovat, pokud to jeho vina nebyla, tak proč by to dělal ? Jde přijmout klidně ode dneška, zítřka atd. bez rizika problému.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 11. 2015 10:18
Dobrý den,
když je začátek pracovního poměru 1.11.2015, může být datum podpisu smlouvy 2.11.?
Děkuji.