Re: Oběh účetních dokladů
Pokladní doklady podepisuji jen já a nikdo jiný. K vydaným fakturám tisknu vždycky jen košilka se zaúčtováním, kterou přiložím a také podepíšu jen já, že odpovídám za správnost zaúčtování. Co se týče podepisování příkazů, tak jsem vždycky měla už každou fakturu podepsanou, že je naše a že může být proplacena. Termíny si vždycky hlídám sama. Příkazy k úhradě mi taky nikdo nepodepisoval.
Re: Oběh účetních dokladů
Děkuji moc za odpověď. Také mám likvidační list na faktuře přijaté potvrzený pracovníkem firmy. Ale ohledně toho podpisu já za zaúčtování nezodpovídám vše je u nás na triko jednatele. Neboť v účtárně není vše dostupné, já nemám přístup k objednávkám a ke smlouvám mám k dispozici jen konečné doklady a musí mě stačit co z nich vyčtu nebo co mi sdělí kolegové ale nemám nic podložené. Už to je asi ze základu špatně že?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 11. 2015 9:02
Prosím o Vaše názory. Stále řeším tvorbu směrnice oběh účetních dokladů. U nás ve firmě se setkávám s velkým odporem cokoliv podepisovat a tak zkoumám reálné možnosti jak to udělat. Opravdu stačí FU když jednou měsíčně podepíše jednatel nějaký souhrn? U nás kontrola nebyla tak nevím. A je lepší třeba vyjet pokladní knihu nebo můžu vytisknout papír s hlavičkou firmy a napsat doklad 1-50 a podpis můj a jednatele. A toto mám dělat u pokladních dokladů, faktur přijatých i vydaných? Dále jsem se chtěla zeptat zda u Vás podepisujete příkazy k úhradě, také mám velký problém, kolega mě jen odškrtá v saldu faktury na základě toho já vystavím příkaz a když mu ho nesu k podpisu tak je dost nepříjemný a pokaždé k tomu má průpovídky. Omlouvám se za tolik otázek. Ještě poprosím když mě přinesou dělníci cesťák necháváte si podepsat i výdajový podkladní doklad, který vyplivne program nebo stačí napsat viz. CP? A ještě poslední otázka uvádí se, že raději na doklady nic moc nepsat, tak k podkladním dokladům tisknu doklad z programu kde je vše včetně zaúčtování a k fakturám přijatým máme likvidační list co vyplivne program a na doklady píšu jen číslo v programu ale nevím jak s vystavenými fakturami. Moc prosím o Vaše názory a rady jestli tak dělám správně či jak děláte vy. Moc děkuji bojím se aby jsme FU zbytečně nedráždily a nemám s nimi ještě zkušenost takže nevím. MOOOC Děkuji