Re: Odhláška na ZP - je tu hodná p.Renat
Můžete ji od následujícího dne po ukončení PP nahlásit kódem N, ale nemusíte. ZP na tom netrvají, protože pokud ji nahlásíte kódem N, tak zase musíte odhlásit nemoc a to vy se nemusíte dozvědět, protože po ukončení PP si někteří zaměstnanci sami na OSSZ posílají lístky na peníze a ukončení nemoci. Osobně kód N nikdy nehlásím.
Tuto povinnost má zaměstnanec, řekněte mu, že si po ukončení PP musí na své ZP nahlásit nemoc - oni si tam udělají kopii jeho nemoc. lístku.
Pro zaměstnavatele to není povinnost od doby, co nemoc.dávky vyplácí sociálka.
Jj,však jsem napsala, chcete-li být hodná. Já to dělám, protože se mi ještě nestalo, že by si některý zaměstnanec posílal lístky na peníze na OSSZ sám. Vždy jdou přese mne, vím o jejich ukončení. A protože taky vím, že pro mě je jednodušší je kodem N přihlásit a pak odhlásit, pro mne to je jedna řádka na papíře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 11. 2015 9:07
Dobrý den,
prosím, navazuji na dotaz ohledně odhlášky ZP v době nemoci, klasicky paní odhlásím kodem O, k datu ukončení PP a poté k datu náledujícího kal.dne jí nahlásím kodem N, nebo již od počátku pobírání nemocenských dávek, respektive od začátku její nemoci ?
Děkuji velice
M.P.