Re: Registrace k DPH?
Nebyli byste první, kteří by nedostali i v případě překročení obratu registraci k DPH a museli by se soudit.
Vy mě naprosto děsíte. Jsem z toho opravdu zmaten. Mám zřízenou DS, takže přihlášku musím poslat přes ní a zároveň i tak čekat na osvědčení o registraci.
Teď tedy nevím, jak mám postupovat...? Zákonně tedy od 1.12.2015 budu vystavovat s DPH, ale může se mi stát, že mi registraci neuznají a co potom? Jsem z toho jelen, tento stát je opravdu neuvěřitelný.
Velice jednoduché. Doporučuji. Máte přehled o tom, co jste na FÚ poslal a co s tím oni udělali (zjednodušeně řečeno).
Zřídit přihlášení s tím, že se budete přihlašovat pomocí údajů, s jakými se přihlašujete do datové schránky. Nyní to trvá tak den-dva.
Podle zákona o dani silniční by se za vozidlo, které je využíváno k podnikatelské činnosti, měla platit silniční daň. A s tím souvisí i registrace k této dani.
Sice to není správná odpověď, ale uplatňujete náklady/výdaje na toto vozidlo v účetnictví/DE ?
Neuplatňuji, protože budu uplatňovat výdaje paušálem, tím pádem jsem doteď neměl ještě ani účetní, na což se od registrace k DPH chystám.
Ale chtěl bych si uplatňovat DPH z nakoupených PHM, opravy, ad., tzn. že auto zahrnu do obchodního majetku. (Abych zbytečně neodávěl více, než musím) Proto mi silniční daň došla až teď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 11. 2015 12:00
Dobrý den, prosím o potvrzení, v říjnu jsem překročil obrat pro registraci k DPH. Nyní tedy do 15.11.2015 musím podat přihlášku k DPH a od 1.12.2015 vystavuji všechny faktury s DPH? Nebo čekám na potvrzení registrace od FÚ? Děkuji předem.