Re: přehled na OSSZ
U klientů, kteří nemají datovou schránku ( a pošta jim jí odmítá zřídit)
posílám stále papír poštou.
>>>Dobrý den,
>>>
>>>prosím vás, může se přehled na OSSZ zasílat ještě v
>>>papírové podobě?
>>>
>>>moc děkuji
>>Myslím, že ne. S.r.o. i OSVČ by měly mít datové
>>schránky a těmito posílat přehled na
>>OSSZ.
>>
>>
>>https://eportal.cssz.cz/fas/formservice/filler.open?DocID=1201381288
>
>U klientů, kteří nemají datovou schránku ( a pošta jim
>jí odmítá zřídit)
>posílám stále papír poštou.
tak to jsem ráda, že to ještě jde normálně poštou, moc vám děkuji
>
Jen doplním, že i kdyby měl klient zřízenou datovou schránku, tak stále může podávat podání na ČSSZ písemně (osobně nebo poštou)
http://www.cssz.cz/cz/o-cssz/informace/media/tiskove-zpravy/tiskove-zpravy-2014/2014-11-07-od-ledna-rusi-zakon-povinnou-elektronickou-komunikaci-s-cssz-urad-tim-v-zadnem-pripade-ne.htm
Re: OT - pro mirku.p
Děkuji.
A proč takové osoby nepožádají jako "občan"?
Asi si k tomu budu muset něco nastudovat..... Moc nechápu rozdíl mezi schránkou pro občana a pro podnikající fyz. osobu. Obě asi mít nemůžu..(??) Pořád to jsem já.
(jediné co jsem pochytila je, že pokud mám datovku jako podnikající fyz. osoba - mám povinnost komunikovat s FÚ elektronicky)
Právě jsem to s jednou klientkou řešila.. Pošta jí datovku zřídila, ale IČO tam pro změnu nenapsali - takže jí zřídili pro fyzickou osobu bez IČ - přiznání na FÚ jsme odesílali bez problémů, sociálka, zdravotka komunikovala taky bez problémů, FÚ a ostatní úřady (město, inspekce práce atd.) neustále posílali "papírově" - protože při hledání podle IČO žádnou schránku nenašli, tak dál nehledali... FÚ ji nepoužíval ani po oznámení, že na tu "bez IČO" psát nemůže... Logiku "dvou" schránek jedné fyzické osoby jsem nikdy nepochopila a nepochopím... Teď si tedy založila ještě tu na IČO, předpokládám, že to nevylučuje, že FÚ bude dál posílat poštou : -)))
Takže jedna osoba může mít schránku jako občan i jako podnikající FO (na IČO). TO je teda dobrý :-)
Ale logiku v tom hledat asi opravdu nemá cenu.
Jak se tak dívám - do žádosti se neuvádí ani rodné číslo. Takže úřady pro občana můžou hledat schránku pouze podle jména a adresy.
A naokraj - rozdělení občan x podnikatel je zrovna u FÚ dosti problematické :-)
Děkuji všem za poznatky z praxe!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 11. 2015 12:51
Dobrý den,
prosím vás, může se přehled na OSSZ zasílat ještě v papírové podobě?
moc děkuji