Re: Výživné a dlužné výživné
Pokud má insolvencii, tak byste na jiné exekuce neměla provádět srážky. Vás by vlastně v tuto chvíli ani neměly zajímat. Já osobně bych tyto dvě exekuce vůbec nezadávala, zadala bych je až po zamítnutí insolvence, a to obě se stejným datem,8.5.
Re: Výživné a dlužné výživné
ano,vy musíte srážet a deponovat, nepsala jsem, že byste neměla.
Běžné výživné má přednost před dlužným výživným, ale obě budete posílat na stejný účet,ne ? nebo je každé jinému oprávněnému, na jiné dítě, jiný účet? Pokud ne, je úplně jedno, jak budou srážky rozdělené, dítě (matka...)dostane to,co dostat má. A dlužné výživné nebude narůstat, vždyť se bude zároveň splácet. Správný program by měl upřednostnit běžné výživné před dlužným. Určitě zadat se stejným datem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 11. 2015 13:51
Dobrý den, přišlo mi od soudu na zaměstnankyni, která je v insolvenčním řízení (rozhodnutí před úpadkem, takže budu srážet a deponovat), usnesení na výživné 1.300,-- Kč/měs. a dlužné výživné ve výši 3.123,-- Kč s pozn., že mají stejné pořadí dnem 7.5.2015. Když to takto zadám do programu, sráží se mi obě poměrem, tzn., že běžné výživné se nesrazí v plné výši , ale jen částečně - to je špatně, že? Když dám pro dlužné výživné den 8.5.2015, tak se mi srazí běžné výživné v plné výši - mám to nechat takto?