Re: Srážky po zahájení insolvenčního říz
Usnesením z 16.10.2015 soud povoluje řešení úpadku oddlužením. Tak právě nevím jak mám postupovat. V kanceláři ins. správce mi nějaká sekretářka řekla, že srážet nic nemám, ale mám obavy aby to byla správná informace. Písemně mám jen žádost o zaslání výdělků.
Tak potom čekám, až přijde usnesení o srážkách společně s číslem účtu..zatím nikdy žáden problém..
Ano, já jsem psala, že pokud už nemá exekuci..jinak postupuji stejně jako Kara taky..akorát na školení p. Breburdy bylo jasně řečeno, že exekuce, které se kvůli insolvenci sráží a deponují, potom vyplatit zaměstnanci..bez ohledu na to, co řekne insolvenční správce..s tím jsem taky neměla žádný problém, ani zaměstnanec, kterému jsem takhle vyplatila..
Oddlužení jsou 2 druhy. Povolení oddlužení ještě nic neznamená, je třeba ještě rozhodnout o způsobu řešení oddlužení na schůzi věřitelů. Při oddlužení zpeněžením majetkové podstaty se srážky neprovádějí, častější je oddlužení plněním splátkového kalendáře, tam soud posílá zaměstnavateli rozhodnutí o schválení oddlužení a teprve od jeho doručení máte povinnost provádět srážky ze mzdy (když exekuce zam-ec nemá).
§406/5 IZ
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/insolvencni/cast2h5.aspx
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 11. 2015 9:20
Dobrý den. Mám prosím deponovat srážky ze mzdy na našem účtu po vyhlášení usnesení o úpadku spojené s povolením oddlužení a
usnesení o ustanovení správce. Správce zatím požadoval pouze přehled příjmů za 6 měs. a neposkytl číslo BÚ ani nedal informace o srážkách. Mám deponovar srážky jako na exekuci nebo přednostní. Přezkumné jednání je nařízeno v prosinci. Navíc se jedná o zaměstnace pobírající starobní důchod. Děkuji