KH - limit 10tis - více faktur 1 den

• (neregistrovaný)

7. 11. 2015 9:43

Dobrý den, tak mě po ránu napadlo, jak to bude v případě, že od jednoho dodavatele v jednom dni bude více faktur? Bude to také nutno sledovat a "sčítat"? Třeba pokud má firma více prodejen, do každé jde samostatná objednávka a samostatný DD? Pevně doufám, že ne...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 11. 2015 10:04

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: KH - limit 10tis - více faktur 1 den
      O sčítání dokladů jednoho odběratele / dodavatele jsem se na stránkách fin.správy nedočetla. Takže zatím, jak píšete, můžeme doufat, že ne.

• 7. 11. 2015 11:19

Martin.a (neregistrovaný)

No, já se trochu obávám, že tím by šlo KH dost lehce obejít, tak aby je to nenapadlo... Začínám z toho mít těžké spaní, tak mě po ránu mozek zásobuje různýma "a co když..."

• 7. 11. 2015 11:42

L-Core (neregistrovaný)

Toho se zas tak nebojím. Když bude mít firma obraty v milionech a "žádné" doklady v A4/B2, FÚ pojme podezření.
      To by už rovnou mohli přikázat povinný program pro vedení evidence DPH / účta s online přístupem (něco jako EET) a měli by po starostech. A pro sichr zrušit hotovost, platby jen kartami a převodem :-D

KH podle mě cílí na karuselové obchody. Ne na nějakého nýmanda, který si nechal rozepsat FA na dvě menší, do 10.000, aby je nemusel jmenovitě vykazovat. A proč taky? Když bude chtít podvádět (nevykazovat z přijatých plnění tržby), nebude nakupovat na DIČ, ale jako "občan".

• 7. 11. 2015 17:28

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Martino,

podle § 101c/1/a ZDPH není povinnost sčítat jednotlivá plnění. Ale to je pouhý zákon. Nevím zda úřední osoby nebo ajťáci na GFŘ nevymyslí něco jiného co bude nad zákon. Vždyť na to mají čas až do 31.12.2015. :-))

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).