Nemocenská

• (neregistrovaný)

8. 11. 2015 17:30

Prosím zpracováváte někdo mzdy v programu RMP. Nevím si rady s nemocenskou,. Jak mám zadat odpracované dny a neodpracované dny ? Pořád mi vyskakují čísla jako by pracoval.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 11. 2015 22:23

Alena H. (neregistrovaný)

Re: Nemocenská
      Dobrý večer, nejprve na záložce "Nemoci" dejte "Přidat" a vyberte "Náhrada za DPN" (předpokládám, že zadáváte novou neschopnost). Vyplníte údaje z neschopenky, zavřete, pak teprve překlikněte na záložku "Docházka" a pokud už tam nemáte jiné položky k ručnímu zadání (např. dovolená, přesčasové hodiny apod.), klikněte na "automaticky doplnit docházku" - měl by se automaticky doplnit počet dní nemoci a ostatních docházkových položek (odpracováno, dovolená...).

Pokud by v rámci jednoho měsíce byla DPN delší než 14 dní, tak po zadání náhrady za DPN na záložce "Docházka" klikněte znovu na "Přidat", vyberte "Nemocenská", program se zeptá, jestli jde o pokračování náhrady za DPN, to potvrdíte, opět vyplníte datumy z neschopenky, zavřete a dále už pokračujete na záložce "Docházka" jako v prvním případě.

Doufám, že jsem to napsala srozumitelně :-) Kdyžtak se Vám na to můžu ráno podívat podrobně v práci, kde mám MRP k dispozici. Obecně se vždy nejdříve zadají všechny nestandardní položky, jako jsou nemoci, OČR, dovolená, práce přesčas apod. a až nakonec se nechá "automaticky doplnit docházku" - tím se doplní řádek "odpracováno" se skutečným počtem odpracovaných dní/hodin.

• 9. 11. 2015 15:50

Hani (neregistrovaný)

Pro paní Alenu, díky moc jste mi pomohla. Už jsem to tam všechno zadala, ale stále mi to nějak nevychází. Zdá se mi to nějak málo. Zaměstnanec, jedná se o nového zam, který nastoupil 1.10.2015, základní mzda 15.000,-Kč. DPN od 16.10.2015. Jakou částku mám zadat do základní mzdy ? Pokud zadám 15.000, je to pak moc. dávám tedy jen poměrnou část nebo píšu hodinovou ?

• 9. 11. 2015 16:04

Zaměstnanec, jedná se o nového
      >zam, který nastoupil 1.10.2015, základní mzda
      >15.000,-Kč. DPN od 16.10.2015. Jakou částku mám zadat do
      >základní mzdy ? Pokud zadám 15.000, je to pak moc. dávám
      >tedy jen poměrnou část nebo píšu hodinovou?

Dobrý den, pokud máte v personalistice na záložce "Ostatní pracovní údaje" - "Zaměstnanecké proměnné" zadáno "Smluvní základní mzda" 15.000,-, měla by se při výpočtu sama adekvátně přepočítat dle skutečně odpracovaných hodin (zkusila jsem si zadat do MRP DPN od 16.10., vyšlo mi 88 hodin odpracováno a základní mzda 7.500,- Kč, tj. 15.000/176 x 88)

• 9. 11. 2015 16:23

Hani (neregistrovaný)

Dobrý den, jste úplně zlatá, strašně moc děkuju a přeji krásný zbytek dne. Hanka

• 9. 11. 2015 16:24

Re: Není zač :-)
      >>Zaměstnanec, jedná se o nového
      >>>zam, který nastoupil 1.10.2015, základní mzda
      >>>15.000,-Kč. DPN od 16.10.2015. Jakou částku mám zadat
      >>>do
      >>>základní mzdy ? Pokud zadám 15.000, je to pak moc.
      >>>dávám
      >>>tedy jen poměrnou část nebo píšu hodinovou?
      >>
      >>Dobrý den, pokud máte v personalistice na záložce
      >>"Ostatní pracovní údaje" - "Zaměstnanecké proměnné"
      >>zadáno
      >>"Smluvní základní mzda" 15.000,-, měla by se při
      >>výpočtu sama adekvátně přepočítat dle skutečně
      >>odpracovaných hodin (zkusila jsem si zadat do MRP DPN
      >>od 16.10.,
      >>vyšlo mi 88 hodin odpracováno a základní mzda 7.500,-
      >>Kč, tj. 15.000/176 x 88)
      >Dobrý den, jste úplně zlatá, strašně moc děkuju a
      >přeji krásný zbytek dne. Hanka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).