Re: Nemocenská
Dobrý večer, nejprve na záložce "Nemoci" dejte "Přidat" a vyberte "Náhrada za DPN" (předpokládám, že zadáváte novou neschopnost). Vyplníte údaje z neschopenky, zavřete, pak teprve překlikněte na záložku "Docházka" a pokud už tam nemáte jiné položky k ručnímu zadání (např. dovolená, přesčasové hodiny apod.), klikněte na "automaticky doplnit docházku" - měl by se automaticky doplnit počet dní nemoci a ostatních docházkových položek (odpracováno, dovolená...).
Pokud by v rámci jednoho měsíce byla DPN delší než 14 dní, tak po zadání náhrady za DPN na záložce "Docházka" klikněte znovu na "Přidat", vyberte "Nemocenská", program se zeptá, jestli jde o pokračování náhrady za DPN, to potvrdíte, opět vyplníte datumy z neschopenky, zavřete a dále už pokračujete na záložce "Docházka" jako v prvním případě.
Doufám, že jsem to napsala srozumitelně :-) Kdyžtak se Vám na to můžu ráno podívat podrobně v práci, kde mám MRP k dispozici. Obecně se vždy nejdříve zadají všechny nestandardní položky, jako jsou nemoci, OČR, dovolená, práce přesčas apod. a až nakonec se nechá "automaticky doplnit docházku" - tím se doplní řádek "odpracováno" se skutečným počtem odpracovaných dní/hodin.
Pro paní Alenu, díky moc jste mi pomohla. Už jsem to tam všechno zadala, ale stále mi to nějak nevychází. Zdá se mi to nějak málo. Zaměstnanec, jedná se o nového zam, který nastoupil 1.10.2015, základní mzda 15.000,-Kč. DPN od 16.10.2015. Jakou částku mám zadat do základní mzdy ? Pokud zadám 15.000, je to pak moc. dávám tedy jen poměrnou část nebo píšu hodinovou ?
Zaměstnanec, jedná se o nového
>zam, který nastoupil 1.10.2015, základní mzda
>15.000,-Kč. DPN od 16.10.2015. Jakou částku mám zadat do
>základní mzdy ? Pokud zadám 15.000, je to pak moc. dávám
>tedy jen poměrnou část nebo píšu hodinovou?
Dobrý den, pokud máte v personalistice na záložce "Ostatní pracovní údaje" - "Zaměstnanecké proměnné" zadáno "Smluvní základní mzda" 15.000,-, měla by se při výpočtu sama adekvátně přepočítat dle skutečně odpracovaných hodin (zkusila jsem si zadat do MRP DPN od 16.10., vyšlo mi 88 hodin odpracováno a základní mzda 7.500,- Kč, tj. 15.000/176 x 88)
Re: Není zač :-)
>>Zaměstnanec, jedná se o nového
>>>zam, který nastoupil 1.10.2015, základní mzda
>>>15.000,-Kč. DPN od 16.10.2015. Jakou částku mám zadat
>>>do
>>>základní mzdy ? Pokud zadám 15.000, je to pak moc.
>>>dávám
>>>tedy jen poměrnou část nebo píšu hodinovou?
>>
>>Dobrý den, pokud máte v personalistice na záložce
>>"Ostatní pracovní údaje" - "Zaměstnanecké proměnné"
>>zadáno
>>"Smluvní základní mzda" 15.000,-, měla by se při
>>výpočtu sama adekvátně přepočítat dle skutečně
>>odpracovaných hodin (zkusila jsem si zadat do MRP DPN
>>od 16.10.,
>>vyšlo mi 88 hodin odpracováno a základní mzda 7.500,-
>>Kč, tj. 15.000/176 x 88)
>Dobrý den, jste úplně zlatá, strašně moc děkuju a
>přeji krásný zbytek dne. Hanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 11. 2015 17:30
Prosím zpracováváte někdo mzdy v programu RMP. Nevím si rady s nemocenskou,. Jak mám zadat odpracované dny a neodpracované dny ? Pořád mi vyskakují čísla jako by pracoval.