Re: udělat dodatečné daňové přiznání?
Marhus, to by si tazatelka nepomohla, zvlášť pokud by rozdíl účetních a daňových odpisů nepromítla do přiznání.
Jak doplnit? Nejsou uvedené v Příloze č.1 Tab. B.?
Nebo není uveden rozdíl účetních a daňových odpisů v příslušných řádcích DPPO? A které jsou vyšší UO nebo DO nebo se rovnají?
Daňové odpisy máte rovnoměrné nebo zrychlené?
A byl v r. 2014 uskutečněn prodej HM?
V R a VZZ máte zaúčtované účetní odpisy, které se zřejmě? rovnají daňovým odpisům? Zkontrolujte!, takže pokud je rozdíl UO a DO roven 0Kč, rovněž tak i rozdíl UZC a DZC=0Kč. Pak jste oprávněni podat dodatečné DPPO (celé znova a správně), kterým se nemění poslední známá daň nebo daňová ztráta, ale pouze údaje vámi dříve tvrzené (doplníte Tab. B.) + musíte uvést údaje důvody pro jeho podání. Pozn. Podáním dod. DPPO si "posunete" lhůty kontrol FÚ na daň z příjmů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 11. 2015 10:44
Dobrý den,
chtěla bych poradit,
dnes jsem zjistila, že jsem zapomněla doplnit v přiznání právnických osob za rok 2014 odpisy, v účetnictví je zaúčtované mám.
Mám udělat dodatečné přiznání nebo dělat při kontrole, že jsem to zapomněla?