Re: OT: rozvod, vyplacení manžela
Mě souvislost napadá...manžel a tchýně s tchánem v jednom bytě...kdo by to dlouho vydržel???
joo ták, tak jsem to pochopila správně ale říkala jsem si, co když je to blbost a ztrapním se nahlas :-) zkusím jí to navrhnout, ale trošku se obávám, že na soužití s natvrdlým (příživnickým) kokotem nebudou mít ani oni.. :-( Spíš bych potřebovala poradit, jak zajistit, aby z něj dostala alespoň něco pro holku. Uživí se, to ne že ne, ale sakra si pořizovali děti oba, tak ať se oba starají stejným dílem... No ne?
Výživné na dítě se dá vyměřit i za trvání manželství a bez návrhu na rozvod, nejlepší poradit se s právníkem (a dobře si ho vybrat - ne jako kolegyně, která nakonec i před svojí advokátkou obhajovala, že opravdu nechce nepřiměřeně vysoké výživné - a soud jí ho potom bez problémů přiznal).
Jako myslíte nebo dokonce víte ,že tím kokotem byl už před 10 lety a neměla si ho brát a mít s ním dítě? A nebo myslíte že mu sehnala milenku a tím z něho kokota udělala za dobu soužití?
Trošku mi hlava nebere názor, že lidé se nemění a z toho, kdo byl bezva manžel a táta se dobou, věkem a pod. nemůže stát osoba nespolehlivá a nevěrná.
mně se takové titulování také nelíbí, ale na druhou stranu, co jiného je chlap, který si najde milenku a pak nemá dost hrdosti, aby odešel? a místo aby přispíval na dítě, ještě se rozvaluje v bytě, který neplatí? ale možná si milenku našel, protože mu manželka nerozumí, co my víme...
Dobré ráno,
děkuji za všechny příspěvky a názory. A na vysvětlenou - manželství trvá více než 25 let. Jasně, oba mají na situaci svůj podíl viny. Jenže když manželka dře ve fabrice, když její manžel ztratil práci, stane se z něj člověk, který ztratí o vše zájem, vč. vzhledu. A pak si najde brigádu v hospodě, kde pracuje sličná servírka a chlapec najednou chytne druhou mízu... Takhle si vděk za to, že s ním zůstala i ve zlém rozhodně nepředstavuji. Rozhodně mu nijak nepředhazovala, že nevydělává, prostě zatla zuby a makala. Jakákoliv zmínka o tom, že by se mohl víc snažit hledat, případně když je celé dny doma něco udělat, byla útok, protože on je chudák, co přišel po x letech o práci. A teď mě všichni chlapy světa klidně ukamenujte, ale tohle se prostě nedělá. Takže podle mého názoru se člověk kokotem (taky nerada používám tyto výrazy ale nic vhodnějšího mě nenapadlo) nerodí, ale stává a ano, lidé se podle mého mění celý život.
Souhlasím s vámi, v případě o kterém jsem se zmínila výše zase manžel, který jezdil služebně často po opravách, "zblbnul" když se zakoukal do jiné ženské. Ten naštěstí alespoň odešel z domácnosti k té druhé, ale dětem stačil navykládat takové věci o mamince, že ty ho teď v podstatě vůbec nechtějí vidět (byly už ve věku, kdy si to všechno srovnaly v hlavě). Když ho ta druhá vyhodila, tak taky o sebe přestal dbát a vypadá jako bezdomovec. Výživné ale jakžtakž platí.
Chlapi jsou různí, nevím například, jak bych toho svého dostala k psychologovi, když trvalo rok, než jsem ho umluvila, aby zašel na vyšetření na plicní, ORL a na alergologii.
Každopádně pokud se nebudou zatím rozvádět, tak buď se na penězích dohodnou nebo jí nezbude, než to dát k soudu.
Máte pravdu, můj muž když přišel o zaměstnání, tak naopak ze sebevědomého muže byl ustrašený chlapeček, který byl rád za každou radu ode mne a naslouchal jak nikdy předtím a nikdy potom ...místo, naštěstí, brzy našel nové. Ale i tak jsem viděla, jak moc to dokáže muže změnit a někdy to, že vidí, že žena je silnější ,mu fakt nepomůže. Asi to chce si sednout, pořádně probrat situaci a nenechat to "vyhnít".
to je dobré v případě, kdy vztah funguje. Pokud ale je vztah takový, že už nejde spravit, oba se vzájemně odcizili a nechtějí už být spolu (ať už vzájemně nebo jeden s tím druhým), pak si nemyslím, že by ten nezaměstnaný byl ochotný řešit svou situaci s tím druhým. Tady to vidím na nutnost dohody, protože pokud manžel nebude mít kam jít (nechce se nastěhovat k milence), může zůstat v bytě ještě taky pěkně dlouho. Možná manželce nezbyde nic jiného, než ho vyplatit, aby si mohl pořídit vlastní bydlení, třeba i za cenu půjčky.
Děkuji za všechny názory. Také mi je jasné, že i pro něj nebylo jednoduché být najednou živen... Nevydělával sice nijak horentní sumy, ale na rozpočtu to bylo znát. Víte nebýt té nevěry, asi by se domluvili, ale ten vztah už - zdá se - nemá naději na záchranu. Jelikož manžel už upřednostňuje milenku před povinnostmi vůči vlastní dceři (vyzvedávání ze školy apod. ) Ale každopádně všem děkuji!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 11. 2015 11:05
Pěkné dopoledne všem,
já už mám naštěstí vyřešeno, ale moje kamarádka se dostala do svízelné situace.
Manžel, manželka, dítě 10let. Manžel si našel milenku. Manželka o ní ví a manžel ví, že manželka ví. Bohužel se manželovi nechce opouštět teplo domova a lépe vydělávající manželku, než je on sám. A tak se zahnízdil v bytě (SJM, bohužel) odkud se odmítá hnout ale chce si žít svůj život. Je si dobře vědom, že byt sám neutáhne. Na domácnost teď samozřejmě nepřispívá.
Manželka má větší příjmy než manžel, uživila by sebe i dceru. Jenže manžel se nemá k odchodu a ona nemá dost peněz na to, aby ho z bytu vyplatila (půjčkou to řešit nechce). Patová situace.
Má tady prosím někdo nějakou zkušenost s podobným jednáním zkušenost, případně jak se dá toto nějak rozumně řešit? Jediné, co napadlo mě, ať si sbalí saky paky, odstěhuje se, požádá o rozvod a následné vyplacení podílu na SJM ona... Ale nevím, zda je to až takhle jednoduché. Dále zda jde nějak ošetřit, aby stáleještěmanžel přispíval na dceru? Teď je to u nich v podstatě tak, že ona živí dva lidi a byt a on jen sebe. Pokud víte někdo o nějaké páce, podělte se prosím... A ještě zmíním, že domluva s natrvdlým kokotem není možná. Děkuji všem a přeji pěkný zbytek dne!