Přivýdělek ke starobnímu důchodu 2015

• (neregistrovaný)

10. 11. 2015 14:25

Dobrý den, kolik si prosím může starobní důchodce přivydělat na DPP k důchodu, aby nemusel podávat daň.přiznání za rok 2015? Moc děkuji, jsem úplný laik.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 11. 2015 14:41

Líba (neregistrovaný)

Re: přivýdělek ke starobnímu důchodu 201
      Do 15.000,-, ale když podepíše u zaměstnavatele prohlášení poplatníka, tak daňové přiznání nemusí podávat, slevu na poplatníka uplatní měsíčně a pokud bude platit během roku nějakou daň, tak si požádá zaměstnavatele o roční zúčtování daní.

• 10. 11. 2015 17:25

Kara (neregistrovaný)

Paní Líbo, nepopletla jste si to nějak s těmi 15000? Nebo jak jste to myslela? Pokud nepodepíše prohlášení, tak aby nemusel podávat přiznání, mohl by si vydělat na DPP do 10000 měsíčně (bude z toho srážková daň). Sice když nepodá přiznání, tak o ni přijde, ale podávat ho nemusí. Zatímco když ho podepíše, tak si může vydělat, kolik chce a přiznání podávat nemusí.

• 10. 11. 2015 17:58

Líba (neregistrovaný)

Myslela jsem to tak, že pokud má zdanitelný příjem za celý rok do 15.000,-, tak nemá povinnost podávat DP. S tou srážkovou máte pravdu, to jsem si neuvědomila. Ono nepodávat daňové přiznání nemusí znamenat neplatit daň. A naopak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).