Re: Prosím o pomoc při výpočtu ČM a hodi
Teď ale nechápu. Když má měsíční mzdu 19 000,-Kč, tak mu nemůžete dát 5 000,-Kč.
Ne, tak to není, oni mu chtějí těch 5000,-- Kč vzít, ale z hodin. Píše si hodiny, kolik je v práci, je to řidič. Když mu hodiny nestačí, vezme si dovolenou, když má víc, nechá si to na příště. Teď mu chtějí nějaké hodiny "ubrat" tak, aby to dalo 5000,-- Kč čistého. Měsíční mzda mu zůstává. Ale zřejmě mu to dají místo dovolené nebo tak nějak, nevím. Prostě chtějí vědět kolik hodin dá na 5000,--- Kč čistého.
Už jsem v životě dělala spoustu výpočtů, o jejichž smysluplnosti jsem nebyla příliš přesvědčená. Předpokládám, že ten, kdo vám dal tento úkol, rozhoduje i o vaší mzdě, takže nemá cenu to řešit.
Aby zaměstnanec s měsíční mzdou 19000,-Kč , podepsaným prohlášením a uplatňující si daňové zvýhodnění na 1 dítě, dostal o cca 5000,- čistého méně, musí mít hrubou mzdu 11750,- Kč. Slyšel už váš zaměstnavatel o daňových bonusech na dítě?
Jak to chce přepočítat na hodiny mi není jasné, protože nevím, jak s touto informací hodlá naložit. V říjnu je hodina za 107,95, v listopadu 113,10 a v prosinci 103,26. A hodina dovolené 113,55.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 11. 2015 7:10
Prosím vás o pomoc při výpočtu hodin. U pána máme spočítat, kolik hodin mu dá na ČM 5 000,-- Kč. Průměr hodinový má 113,55 Kč. Je svobodný a má jedno dítě. Děkuji Jarka