Pracovní doba

• (neregistrovaný)

11. 11. 2015 13:15

dobrý den
    moc prosím o radu
    mám poprvé zaměstnance, který má pracovní dobu PO, ST, CT po 8 hodin, UT 10 hodin a v PA jen 6 hodin
    týdně to tedy vychází 40 hodin
    má měsíční mzdu 23000
    jenže každý měsíc začíná a končí jinak na dny a hodiny tedy přesně nesedí když počítám např. že mělo být 21*8
    jak se prosím toto počítá? pak mu třeba nevyjde oněch 23000 protože chybí hodiny nebo další měsíc je pak zase více hodin
    a co dovolená? podle toho na který den je, tak tolik hodin proplatit průměrem...
    děkuji
    vojta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 11. 2015 13:36

Kara (neregistrovaný)

Re: pracovní doba
      Když odpracuje celý měsíc, tzn. vše dle svého rozvrhu, tak dostane 23000 Kč. Ten Vámi uvedený příklad 21 x 8 nebo 22 x 8 se vztahuje jen na ty, kteří mají rozvrh pracovní doby od pondělí do pátku po 8 hodinách. On má rozvrh jiný, takže když vše v tom měsíci odpracuje, má za to měsíční mzdu 23000 Kč.
      Co se týká čerpání dovolené, tak za den dovolené zaplatíte průměrem tolik hodin, kolik měla v tom dni činit směna. Tzn. bude mít dovolenou v pondělí - zaplatíte náhradu za 8 h, v úterý 10 h a v pátek 6 h.
      Poměrnou část z měsíční mzdy pak spočítáte tak, že musíte mít spočítáno, kolik v tom konkrétním měsíci činí jeho "fond", tzn. kolik hodin má pracovat ten měsíc. A pak např. při čerpání dovolené podělíte jeho měsíční mzdu tím fondem pro ten konkrétní měsíc a vynásobíte odpracovanými hodinami. Plus ta náhrada za dovolenou.

• 11. 11. 2015 14:18

vojtamadl (neregistrovaný)

moc děkuji
      používám program účto2000 a u těch mezd je tam fond doby v konkrétním měsíci např. ted 21+1..což je 168 hodin pracovních, ale vlastně zaměstnanec tolik hodin nemá, má méně, protože říjen končil úterým...tak mne to ted zmátlo, jestli tu měsíční mzdu nechat na 23000 nebo podle toho co mi vypočítává program...
      mám to ted poprvé
      díky
      Vojta

• 11. 11. 2015 15:04

Kara (neregistrovaný)

Ten program nepoužívám, takže nevím, jak to v něm nastavit. Ale v podstatě jde o to, že každý zaměstnanec má svůj "fond" pracovní doby, protože každý má nějak rozvrženou pracovní dobu. Takže i jemu musíte v programu udělat JEHO měsíční "fond". Což znamená JEHO rozvrh pracovní doby na ten měsíc s příslušným počtem hodin. Ale jak to udělat v Účtu2000, to nevím.

• 11. 11. 2015 15:12

vojtamadl (neregistrovaný)

ano
      přesně tak, musím vždy spočítat jeho fond...už jsem to pochopil
      moc vám děkuji
      hezký zbytek dne :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).