Re: Doklad za ubytování na jméno zaměstn
V tomto případě se jedná o cestovní náhrady zaměstnance při pracovní cestě, je to v pořádku.
To nevadí že vy nerozumíte! To je takové moje heslo (vymyslel jsem vlastní hlavou), kterým SLUŠNĚ vyjadřuji adekvátní odpověď na výše
uvedený dotaz. Jinak by ta odpověď zněla: To to ten kretén nepochopil co je v odpovědi? A hned by byl banán, což asi teď bude.
Výborně, tak pokud nechcete radit,tak přeci nemusíte. A pokud zní odpověď tak, že z toho není jasně patrné, jak to tedy je správně, tak nevím,proč je špatné se zeptat na upřesnění. Možná jste pane Vladimíre génius a vše víte a vše i hned pochopíte,ale tací nejsou všichni. takže sorry a prosím tedy někoho, komu nedělá problém odpověď nezkušenému jasně a srozumitelně. Děkuji
Nepochybujte o tom, že v tomto případě jsem přímo supergenius,
neboť moje genialita spočívá v tom, že jsem si o 14 řádků výše
přečetl že = Ubytování si musel na příkaz zaměstnavatele zajistit sám. = z čehož i pro supergenia vyplývá, že = tedy to lze uplatnit a proplatit zaměstnanci?= ! Zcela pochopitelně v rámci náhrad
uplatňovaných při vyúčtování ceaťáku. Je to již pro vás srozumitelné?
Máte pravdu, a tak tedy:,
§ 153 ZP
(1) Podmínky, které mohou ovlivnit poskytování a výši cestovních náhrad, zejména dobu a místo nástupu a ukončení cesty, místo plnění pracovních úkolů, způsob dopravy a ubytování, určí předem písemně zaměstnavatel; přitom přihlíží k oprávněným zájmům zaměstnance.
Stačí?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 11. 2015 13:49
Dobrý den, prosím o radu ohledně daňové uznatelnosti dokladu za ubytování zaměstnance vyslaného na zahraniční služební cestu do EU. Je vystavený na jméno zaměstnance a ne na naši firmu. Hrazený kartou z účtu zaměstnance. Myslím si, že když byl zam-telem vyslán, tak takový doklad daňově uznat můžeme. Jiní si ale myslí, že ne. Máte někdo s tímto problémem zkušenost? Děkuji.