Re: PP bez vstupní lékařské prohlídky
Docela mně dotaz zarazil. Je součástí služeb účetní, aby upozorňovala svého klienta na věci, které nesouvisí s účtováním?
"Účetní" není přece personalista.
Co bude chtít po Vás? Kategorizaci prací, služby bezpečnostího technika, úklid kanceláře?
Re: PP bez vstupní lékařské prohlídky
Ve smlouvě se současnou účetní pokud to vezmu z hlediska mezd, má vedení mzdového účetnictví a personalistika. Tak si myslím, že by měla klienta přinejmenším upozornit na nutnost zdravotní prohlídky a toho že má mít BOZP a PO a to co s tím souvisí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 11. 2015 20:34
Obrátil se na mě známí (OSVČ), že by chtěl přejít ke mě od své účetní, není s ní spokojený a v problematice DE a všeho okolo zaměstnanců se vůbec nevyzná.
Hned první problém je, že ho neupozornila, že musí být před podpisem pracovní smlouvy na HPP musí být lékařská prohlídka a smlouvu mu sepsala, přihlásila na ZP, OSSZ, FÚ.
Zkoušela jsem hledat jak to napravit, ale nenašla. Bylo by řešením současný PP ukončit např. ke konci listopadu a od prosince udělat nový na stejnou práci již se zdravotní prohlídkou? A jak se ZP a OSSZ - odhlašovat a hned přihlašovat?
Předem děkuji za rady.