PP bez vstupní lékařské prohlídky

• (neregistrovaný)

11. 11. 2015 20:34

Obrátil se na mě známí (OSVČ), že by chtěl přejít ke mě od své účetní, není s ní spokojený a v problematice DE a všeho okolo zaměstnanců se vůbec nevyzná.
    Hned první problém je, že ho neupozornila, že musí být před podpisem pracovní smlouvy na HPP musí být lékařská prohlídka a smlouvu mu sepsala, přihlásila na ZP, OSSZ, FÚ.
    Zkoušela jsem hledat jak to napravit, ale nenašla. Bylo by řešením současný PP ukončit např. ke konci listopadu a od prosince udělat nový na stejnou práci již se zdravotní prohlídkou? A jak se ZP a OSSZ - odhlašovat a hned přihlašovat?

Předem děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 11. 2015 15:18

EvaSam (neregistrovaný)

Re: PP bez vstupní lékařské prohlídky
      Nic bych už nepřehlašovala, jen bych co nejdřív doplnila tu prohlídku.

• 12. 11. 2015 21:43

is (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, chtěla jsem tak udělat, ale stále tam nejspíš bude hrozit nějaký postih v případě kontroly, pokud se nepletu.

• 13. 11. 2015 21:50

.. (neregistrovaný)

Docela mně dotaz zarazil. Je součástí služeb účetní, aby upozorňovala svého klienta na věci, které nesouvisí s účtováním?
      "Účetní" není přece personalista.
      Co bude chtít po Vás? Kategorizaci prací, služby bezpečnostího technika, úklid kanceláře?

• 14. 11. 2015 7:55

is (neregistrovaný)

Ve smlouvě se současnou účetní pokud to vezmu z hlediska mezd, má vedení mzdového účetnictví a personalistika. Tak si myslím, že by měla klienta přinejmenším upozornit na nutnost zdravotní prohlídky a toho že má mít BOZP a PO a to co s tím souvisí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).