Exekuce + nezpracované mzdy od června

• (neregistrovaný)

12. 11. 2015 21:34

Dobrý večer,

dnes mě kontaktovala potencionální klientka ohledně mzdového účetnictví.
    Zaměstnává zaměstnance od 2/2015, do května má zpracované mzdy od června, prý kvůli nedorozumění s mzdovou účetní, nemá zpracované nic (mezitím měla ještě dva další zaměstnance, ale PP u nich skončil nejpozději v květnu).
    Při prohlídce papírů, které má (moc jich není) v tom je chaos, ale dá se opravit při troše snahy, co je ale problém, jsou exekuce na zaměstnance, kterého stále zaměstnává.

Exekuce jsou dvě, bohužel nevím, kdy dorazily, protože ani ona si to nepamatuje a tak řeším jak to udělat.

První exekuce je už z 24.5.2011 ale odeslání současnému plátci mzdy 26.8.2015.
    Druhá exekuce je z 28.4.2015 (nabytí právní moci 14.5.2015) ale odesláno (vystaveno) 22.7.2015 - navíc má jen Vyrozumění o nabytí právní moci, nemá exekuční příkaz.

Prosím zda uvažuji správně:

- mzda za červenec strhnu na druhou exekuci
    - od mzdy za srpen budu strhávat na první exekuci

A ještě otázka, mohu po exekutorovi žádat vyčíslení celkové částky exekuce, protože jinak se k celkové částce asi nedopočítám, první se táhne od roku roku 1998 a je tam vždy úroky z prodlení x% ročně z částky x ode dne xx do zaplacení a tak to je přez celou A4.

Předem děkuji za každou radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 11. 2015 23:08

RenataH (neregistrovaný)

Re: Exekuce + nezpracované mzdy od červn
      já bych srážela už od července na 1.exekuci, je 1.v pořadí a zaměstnanec by ji měl mít i v ZL (pokud nějaký existuje),
      o vyčíslení úroků bych exekutora požádala po splacení jistiny

• 13. 11. 2015 7:48

is (neregistrovaný)

Teď, když jsem se na to vyspala, tak bych teda měla uplatňovat už od června na první, protože o ní vím a teprve budu zpracovávat mzdy za červen.

• 13. 11. 2015 9:58

RenataH (neregistrovaný)

ano,od samého začátku na 1.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).