Re: Výpověď, nemocenská, odstupné
PP skutečně ještě neskončil, pokud vám zaměstnankyně nesdělila, že na prodloužení PP netrvá, tak že snad jste jí neodhlásila ze SP a ZP.
Protože se odstupné vyplácí při skončení PP, tak asi je to problém, když jste ho vyplatila aniž by PP skončil.
Třeba se k tomu ještě vyjádří nějaký právník.
No já přemýšlím, že bych jí to ještě opravila (ozvala se sama a final výplaty ještě nemám) a že by ten rozdíl vrátila případně by se jí to odečetlo jako záloha při faktickém ukončení... Je fakt, že tam se ještě může změnit průměr, z kterého se bude počítat odstupné... Odhlášenou ji naštěstí nemám. A chápu to dobře, že by se pak měla ještě na 3 dny vrátit do práce (když onemocněla 3 dny bez ukončením?)
Myslím, že vzhledem k tomu, že jí jde o tu náhradu mzdy, tak trvat bude... Volala a ptala se, jestli se mi dostala ta neschopenka a že jí přijde že má dost peněz, říkala jsem jí, ať počká, až pošlu výplatnice, až pak mi došlo, o co jí zřejmě jde a že je asi informovaná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 11. 2015 12:11
Dobrý den,
prosím, mám paní, která dostala výpověď z organizačních důvodů, pracovní poměr jí končil k 31.10.2015, ale od 29.10.2015 mám neschopenku (která ještě neskončila)
Jenže jsem asi udělala chybu, že jsem jí neprodloužila pracovní poměr, tudíž jsem jí vyplatila odstupné. Prosím, je to velký problém? Nebo poradíte, jak z toho ven?