Re: datumy zahraniční faktury
Ještě doplním používám měsíční kurz dle čnb. Pro říjen 27,180 Kč pro listopad 27,090 Kč.
Fakturu smím do účetnictví zadat jen s datumem 4.11.? a při samovyměření dám datum do DPH za říjen a kurz října.
je to tak?
Pokud bych dala fakturu dle datumu vystavení do účetnictví v říjnu a DPH také říjen je to chyba? co když nevím, kdy to zboží fyzicky přišlo?
musím se o to zajímat? mám měsíčně přes 100 faktur.
Přemýšlím o tom, zda má nějaký smysl řešit dva datumy.
Prosím o Vaše názory.
Děkuji
Stále o tom přemýšlím, ještě mi leží v hlavě jedna věc, pokud mám ty dva odlišné datumy, a musela bych je respektovat tak do DPH to je mi jasné dle datumu faktury ale pak do účetnictví, když došla v listopadu tak ji dám do listopadu s listopadovým kurzem nebo do října s listopadovým datumem? nevím zda v tomto případě musím dodržet pro zápis do účetnictví měsíc ve kterém je vystaven doklad a jen použiju kurz podle doručení nebo dám do účetnictví dle doručení i kurz dle doručení.
Mám možnost koukat se kdy bylo u nás zboží naskladněno, ale musím to řešit?
Zdravím, já účtuju o zahraničních fakturách (z EU) v okamžiku přijetí faktury, tedy kdy došla, ale DUZP dávám jejich z faktury, tzn. patří do období, kdy byla faktura jimi vystavena, nebo uvedené jejich DUZP. K tomuto datumu přepočívám kurzem a vyčísluju DPH. Také jako vy používám měsíční kurzy DPH. Takže když ji vystavili v říjnu, mě došla v listopadu, zařadím do DPH za říjen a spočítám říjnovým kurzem. Takhle to dělám já. Snad jsem pomohla.
Já mám zase jiný problém, firma - plátce DPH koupila ojeté auto z Německa v EUR od neplátce, nevím si rady s vyčíslením DPH, vyčíslovat a neuplatnit? Jen zaplatit, nebo odvedl DPH neplátce v Německu jako osoba registrovaná k dani a já nic. Nevíte?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 11. 2015 15:42
Zdravím, prosím o radu. Mám fakturu z EU za zboží na dokladu datum 5.10.2015 ale došlo 4.11.2015
Jak to vyřeším z hlediska zápisu do účetnictví a z hlediska DPH?
Zboží nebylo placeno zálohou.
Děkuji