Re: Účtování PC
>>>>Dobrý den,
>>>>prosím, mohl by mi někdo poradit jak zaúčtovat nákup
>>>>PC, který byl používán v souvislosti se založením
>>>>společnosti a pak byl do společnosti převeden.PC byl
>>>>zakoupen před zapsáním společnosti do Obchodního
>>>>rejstříku.
>>>>
>>>>Moc děkuji
>>>>Machková
>>>
>>>
>>>Jak byl převeden? Prodán?
>>
>>Byl pouze převeden jako firemní, nebyl prodán.
>>Děkuji
>
>Takže byl firmě darován? Kým?
>
Darován nebyl. Mám zadaný domácí úkol a nevím si rady jak zaúčtovat prodej PC: Zadání znělo takto:
Pánové Novák a Kovář založili společnost s ručením omezeným NOVAKOV, která se bude zabývat uměleckým kovářstvím.
Ke vzniku společnosti NOVAKOV, s. r. o. byly provedeny tyto vklady:
Pán Novák - nepeněžitý vklad 5 000 000 Kč
vložen formou budovy (cena dle odhadu soudním znalcem)
Pán Kovář - peněžitý vklad 1 500 000 Kč
z toho 1 000 000 Kč byl předán bance (správci vkladu) s tím, že po zápisu společnosti do obchodního rejstříku budou převedeny na účet společnosti a druhá část peněžního vkladu 500 000 Kč bude splacena do 1 roku
Společnost byla zapsána do obchodního rejstříku k 1. lednu 2015
Mám určit aktiva a pasiva
zaúčtovat tyto položky:
PP - výběr hotovosti z bankovního účtu
PV - p. Kovář předložil doklad o úhradě 50 tis. Kč, které zaplatil 12. 12. 2014 notářovi za zpracování podkladů pro založení společnosti
PV - p. Novák předložil doklad z 15. 11. 2014 o úhradě 20 tis. Kč za zaplacené kolky a poplatky vynaložené v souvislosti se založením společnosti
PV - p. Kovář předložil doklad z 10. 20. 2014 na zakoupení počítače, který byl používán v souvislosti se založením společnosti a byl převeden do společnosti
VD - zúčtování vynaložených prostředků v souvislosti se založením společnosti
Nevím si rady s posledníma dvěma: /čtování PC a vynaložené prostředky se založením společnosti
Pokud mi budete moc pomoc, budu ráda. Už nevím kam jinám se obrátit.
Moc děkuji Machková
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 11. 2015 18:35
Dobrý den,
prosím, mohl by mi někdo poradit jak zaúčtovat nákup PC, který byl používán v souvislosti se založením společnosti a pak byl do společnosti převeden.PC byl zakoupen před zapsáním společnosti do Obchodního rejstříku.
Moc děkuji
Machková