Re: Práce ve svátek
Jste placený měsíční mzdou nebo hodinovou? Normálně máte plánované směny od pondělí do pátku? Jaká je délka Vaší směny? A kolik hodin jste odpracoval v ten svátek? Pracoval jste v době, kdy jindy pracujete nebo jste šel pracovat v jinou dobu (např. normálně máte směny od 6 do 14.30, ale v ten svátek jste šel pracovat např. až od 15 h)?
Re: Práce ve svátek
Pak dostanete:
Skutečně odpracované hodiny (tzn. včetně těch skutečně odpracovaných hodin svátečních) x Vaše hodinová mzda = mzda za práci. Plus 3 h x hodinový průměr = zaplacená náhrada za zbytek svátku. Plus 5 h x hodinový průměr = příplatek za práci ve svátek.
(Přesčasový příplatek nedostanete, protože se nejedná o přesčas.)
Plus dovolená, pokud jste ji měl apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 11. 2015 14:09
Prosím, když jsem 17.11.pracoval, firma měla státní svátek, nebudu si brát náhradní volno, jak se mi to objeví ve výplatě? Dostanu normálně zaplacený svátek + peníze za odpracované hodiny včetně přesčas? Nebo jen dostanu peníze za odpracovaný svátek - dočetl jsem se, že 100%příplatek a přesčas, ale státní svátek jako ostatní zaměstnanci uhrazený nedostanu? Děkuji za odpověď